gov.md

Banca Mondială va susține mediului de afaceri din Republica Moldova pentru a depăși criza pandemică

O echipă de experți ai Băncii Mondiale va efectua expertiza planului de acțiuni anticriză elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI). De asemenea, Banca Mondială va oferi finanțări adiționale în cadrul proiectelor în derulare și celor noi pentru susținerea mediului de afaceri atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât și în perioada de post-criză. Cel puțin, acest fapt reiese dintr-un comunicat publicat de MEI.

Potrivit sursei citate, ministrul Economiei, Serghei Railean a discutat cu Anna Akhalkatsi, reprezentantul Băncii Mondiale în Republica Moldova despre oportunitățile de susținere a mediului de afaceri în contextul crizei pandemice. De asemenea, Railean a solicitat acordarea unui sprijin suplimentar din partea Băncii Mondiale, în special de acces la finanțare pentru întreprinderile moldovenești atât în perioada de criză, cât și de post-criză.

La rândul său, reprezentantul Băncii Mondiale a dat asigurări că echipa sa de experți va interveni cu expertiza planului de acțiuni anticriză elaborat de Ministerul Economiei, dar și cu finanțări adiționale în cadrul proiectelor în derulare și celor noi pentru susținerea mediului de afaceri atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât și în perioada de post-criză.

Totodată, Anna Akhalkatsi a menționat că recent bordul băncii a aprobat mobilizarea unor resurse în valoare de circa 150 miliarde de dolari în următoarele 15 luni, pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să atenueze impactul asupra economiei mondiale cauzat de pandemia de noul tip de coronavirus.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: