Максим Андреев, NewsMaker

Banca Națională a Moldovei a lansat un podcast de educație financiară. Emisiunea audio va apărea o dată pe lună

Banca Națională a Moldovei a lansat un podcast de educație financiară, se anunță într-un comunicat al instituției. Pe parcursul anului 2020, emisiunea audio va fi realizată de jurnalistul Vitalie Condrațchi, fiind difuzat câte un episod pe lună. Primul episod cu titlul „De unde apar banii” vorbește despre apariția băncilor și abordează subiecte precum creditarea, economisirea pentru viitor și sistemul de plăți.

Potrivit susei citate, podcastul face parte din proiectul „Învață! Dă sens banilor” desfășurat de Banca Națională împreună cu alte instituții.

„Un angajament social al Băncii Naționale este creșterea nivelului de educație financiară a cetățenilor, iar această inițiativă ne va permite să ajungem la un public cât mai larg, instruit astfel încât deciziile pe care le ia să-i aducă beneficiile scontate”, a declarat guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.

Menționăm că podcastul poate fi ascultat pe pagina Băncii Naționale a Moldovei și pe site-ul podcastului, precum și pe cele mai populare platforme specializate – Google podcasts, Apple podcasts, Anchor.fm, Soundcloud și altele. Totodată, podcastul va putea fi ascultat pe dispozitivele smartphone și pe rețelele de socializare.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina de Facebook

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Parlamentul Republicii Moldova

Grosu, reacție la protestul opoziției în care s-ar fi plătit participanții: „Să nu ne vindem viitorul copiilor”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat protestul desfășurat sâmbătă, 26 iulie, la Chișinău, organizat de Partidul Socialiștilor, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”. Reacția acestuia vine după ce Inspectoratul General al Poliției a anunțat că mai mulți participanți ar fi primit bani pentru a lua parte la manifestație.

„Oameni buni, vă rog să nu vă lăsați prinși în scheme cu bani murdari. Oferirea și primirea de bani este ilegală. Cei care cumpără oameni pentru a-și îndeplini instrucțiunile de la Moscova vă folosesc pentru a-și umple buzunarele proprii. Ei aruncă la oameni niște bănuți, dar fac milioane pe spatele cetățenilor.

Haideți să nu ne vindem viitorul copiilor noștri. Cine e de acord azi să primească câteva sute de lei, dar pe viitor să trăiască într-o țară izolată de lumea civilizată, fără drumuri, fără spitale normale, fără școli moderne? Cine e de acord azi să ia câteva sute de lei, iar poimâine să nu mai aiba un viitor? Viitorul e mai scump decât 300 de lei – e neprețuit și de noi depinde ca toți moldovenii să aibă un viitor în pace și stabilitate, nu în insecuritate și izolare”, a scris Igor Grosu într-o postare pe rețele sociale.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva formațiunii de guvernământ PAS. Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS” „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că cetățenii prezenți la miting ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. IGP a menționat că oamenii legii au documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani. IGP a mai precizat că atât cei care au oferit bani, cât și cei care i-au acceptat vor fi documentați.

Informațiile despre remunarare au fost însoțite de un videoclip în care un bărbat, aflat printre manifestanți, pare să ofere bani.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că nu are „nicio legătură” cu persoanele care ar fi oferit bani pentru participarea la mitingul pe care l-a organizat alături de alte trei formațiuni – informații comunicate anterior de poliției. PSRM a catalogat datele despre remunerarea manifestanților drept „o provocare politică”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: