„Bani sunt”. Vârstnicii cu o pensie mai mică de 3 mii de lei vor beneficia de un ajutor unic de 700 de lei
Full Article 2 minutes read

„Bani sunt”. Vârstnicii cu o pensie mai mică de 3 mii de lei vor beneficia de un ajutor unic de 700 de lei

Vârstnicii care au pensii mai mici de 3 000 de lei vor primi un ajutor unic în mărime de 700 de lei. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a precizat că, până acum, beneficiari erau doar cei cu pensii mai mici de 2 000 de lei.

În cadrul briefingului din 25 mai, după ședința comună cu premierul Ion Chicu și președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi, Igor Dodon a „rugat guvernul să pregătească” un proiect de lege pentru ca beneficiari de ajutorul unic în mărime de 700 de lei, cu ocazia anumitor sărbători, să fie vârstnicii care primesc pensii mai mici de 3 000 de lei.

„Am decis și rog guvernul să pregătească proiectul de lege pentru acordarea a 700 de lei ajutor unic pentru toți pensionarii care au pensia sub 3 000 de lei. Vă amintesc că un ajutor de acest tip a fost acordat pentru sărbătorile de iarnă, dar atunci au beneficiat doar cei cu pensii până la 2 000 de lei. Sper ca acest suport să fie acordat pe parcursul următoarelor luni. Adică nu trebuie să fie la 1 ianuarie, dar la 1 august sau 1 septembrie sau la 1 octombrie, cum reușește guvernul în acest sens. Mijloace financiare sunt, le-am depistat”, a dat asigurări Igor Dodon.

Șeful statului nu a precizat de unde vor fi luați banii necesari pentru inițiativă și nici câte persoane vor beneficia de suport.

Amintim că, pe 27 noiembrie, executivul  a aprobat acordarea sumei de 700 de lei în calitate de suport financiar unic, pentru vârstnicii a căror pensie nu depăşeşte suma de 2000 de lei. De acest suport au beneficiat 591 336 de persoane.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: