Blinken a refuzat să se întâlnească cu Lavrov, însă a avut o întrevedere cu Kuleba, la Washington
Full Article 2 minutes read

Blinken a refuzat să se întâlnească cu Lavrov, însă a avut o întrevedere cu Kuleba, la Washington

Secretarul american de stat Antony Blinken a refuzat să se întâlnească cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, după discuțile cu ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, care a efectuat o vizită oficială la Casa Albă și s-a întâlnit inclusiv cu președintele SUA. „După invazia Rusiei în Ucraina nu mai văd sensul unei întâlniri”, a menționat Blinken. Și Casa Albă a anunțat că președintele american Joe Biden nu planifică vreo întâlnire cu Vladimir Putin.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că a refuzat că se întîlnească cu ministrul de Externe al Rusiei Serghei Lavrov. Acesta a menționat că una dintre condițiile întrevederii era „renunțarea Rusiei la invazia Ucrainei”, însă în acest moment SUA nu mai vede sensul întrevederii. Blinken a mai spus că și-a informat deja omologul despre decizie. Totuși, oficialul american a subliniat că SUA rămâne deschisă către relațiile diplomatice cu Rusia, dacă Moscova „va demonstra intenții serioase”.

Declarația a fost făcută după o întrevedere, la Washington, cu ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba. Oficialul de la Kiev s-a întâlnit inclusiv cu președintele SUA, Joe Biden, deși liderul american are foarte rar întrevederi cu miniștri de externe, notează Evropeiskaya Pravda.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, secretarul de presă al Casei Albe Jen Psaki a declarat că, chiar dacă administrația americană nu închide ușa relațiilor diplomatice cu Rusia, o eventuală întrevedere dintre Biden și Putin nu este deocamdată luată în considerare, în pofida discuțiilor anterioare.

Amintim că, pe 22 februarie, Joe Biden a făcut o nouă adresare în contextul agresiunii Rusiei față de Ucraina și a anunțat un pachet de sancțiuni pentru faptul că Moscova a recunoscut independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk. Anterior, Casa Albă a calificat decizia Rusiei drept „invazie” în Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: