Bloggerul Nekoglai cercetat penal din nou în Rusia. Ar fi calomniat-o pe șefa „Ligii pentru internet în siguranță”
Full Article 2 minutes read

Bloggerul Nekoglai cercetat penal din nou în Rusia. Ar fi calomniat-o pe șefa „Ligii pentru internet în siguranță”

Blogger-ului Nekoglai i-a fost intentat un dosar penal pe fapte de calomniere în Federația Rusă, transmite holod.media. Acesta este acuzat că a denigrat-o pe Șefa „Ligii pentru internet în siguranță” Ecaterina Mizulina. 

„Scopul amenințărilor și al difuzării de informații false cu bună știință este o încercare de a exercita presiuni asupra mea în calitate de personalitate publică în legătură cu poziția mea cu privire la faptul discreditării Forțele Armate ale Federației Ruse”, a declarat Mizulina, fără a preciza despre ce amenințări și informații false este vorba.

Amintim că în dimineața de 24 noiembrie 2022, Nekoglai a fost expulzat din Rusia. Bloggerul a fost acuzat că a încălcat regimul migrațional. Anterior, el a filmat un video în care parodiază un soldat rus care aruncă înapoi o grenadă lansată de o dronă. Șefa „Ligii pentru internet în siguranță” Ecaterina Mizulina a depus o plângere la Procuratură și la Ministerul rus de Interne. Aceasta a cerut inițierea unui dosar penal pe numele lui Nicolai Lebedev pentru discreditarea armatei ruse. Imaginile care au provocat scandal în Rusia le puteți vedea AICI.

Pe 24 noiembrie, bloggerul a ajuns în Republica Moldova. Ulterior, acesta a publicat un video în care a vorbit despre reținerea sa din Federația Rusă. Tânărul a acuzat polițiștii ruși că au încercat să îl violeze în izolator.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: