BNM încurajează cetățenii să utilizeze metodele de plată fără numerar pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19
Full Article 50 second read

BNM încurajează cetățenii să utilizeze metodele de plată fără numerar pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19

Banca Națională a Moldovei (BNM) încurajează cetățenii să utilizeze metodele de plată fără numerar, plățile securizate pentru comerțul electronic, precum şi cardurile pentru plata bunurilor şi serviciilor în puncte comerciale, se anunță într-un comunicat al instituției.

Potrivit BNM, aceste metode sunt mult mai igienice decât utilizarea numerarului și constituie o bună practică de prevenire a răspândirii bolilor transmisibile, inclusiv a virusului COVID-19. Mai mult, evitarea sau limitarea contactului cu banii care circulă din mână în mână poate avea efecte sesizabile pentru protecția sănătății.

Totodată, Banca Națională informează că iau măsuri speciale de stocare și procesare a bancnotelor și monedelor primite din circulație prin izolarea acestora pe o perioadă de minim 14 zile, înainte de a fi repuse în circulație, pentru a limita riscul de propagare a noului virus.

Menționăm că Banca Națională, băncile licențiate și prestatorii de servicii de plată nebancari funcționează în regim normal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: