Bucureștiul: Un român, care era ostatic în Fâșia Gaza, a murit. Încă trei cetățeni ai României se află în captivitate
Full Article 2 minutes read

Bucureștiul: Un român, care era ostatic în Fâșia Gaza, a murit. Încă trei cetățeni ai României se află în captivitate

O persoană cu cetățenie română și israeliană, care era ostatic în Fâșia Gaza, a decedat. Informația a fost confirmată de Ministerul de Externe de la București, într-un comunicat din 2 decembrie. Între timp, încă trei români rămân ostatici în enclava controlată de gruparea teroristă palestiniană Hamas.

În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate”, se arată în comunicat.

Potrivit MAE-ul de la București, în prezent, trei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza.

Presa de peste Prut scrie că, de la începutul războiului dintre Israel și Hamas – provocat de gruparea teroristă – șase persoane cu cetățenie română și israeliană au murit. Însă decesul confirmat astăzi este primul caz în care victima era ostatic.

În total, șase persoane cu dublă cetățenie, română și israeliană, au fost luat prizoniere de Hamas, din informațiile MAE-ului de la București. Două dintre acestea au fost eliberate pe 26 noiembrie, în cursul armistițiului temporar.

***

Precizăm că Israel și Hamas au încheiat recent un acord privind un armistițiu de patru zile pentru eliberarea ostaticilor israelieni și livrarea de ajutor umanitar și combustibil în Fâșia Gaza. Acesta a intrat în vigoare în dimineața de 24 noiembrie și a expirat în dimineața de 28 noiembrie. Între timp, armistițiul temporar a fost prelungit de două ori, pentru două zile și, respectiv, o zi. Armistițiul dintre Israel și Hamas nu a mai fost prelungit, în dimineața de 1 decembrie, iar cele două părți s-au învinuit reciproc de încălcarea termenilor acordului. De atunci, se dau lupte grele în Fâșia Gaza, care au produs aproape 200 de victime în rândul palestinienilor, potrivit Hamas.

În ciuda luptelor, eforturile internaționale pentru eliberarea de ostatici aflați în captivitatea Hamas continuă. Un oficial israelian a declarat, pentru Wall Street Journal, că Israelul este dispus să ia în considerare viitoarele pauze în războiul din Gaza pentru a permite eliberarea cât mai multor ostatici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: