Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021, aprobat. Acesta a fost estimat în sumă de 25,791 miliarde de lei
Full Article 2 minutes read

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021, aprobat. Acesta a fost estimat în sumă de 25,791 miliarde de lei

Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței penare din 16 decembrie, proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) pentru anul 2021, în cea de-a doua lectură.

Pentru lectura a doua, a fost susținută includerea amendamentului care prevede acordarea suportului financiar unic în mărime de 1000 lei pentru beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat a căror cuantum lunar nu depăşeşte 4000 de lei. De acest suport urmează să beneficieze cca 696 mii de persoane.

În urma amendamentelor, Bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost estimat la venituri şi la cheltuieli în sumă de 25,791 miliarde de lei. Transferurile de la bugetul de stat se vor majora până la 10,454 miliarde de lei. Cheltuielile de la bugetul de stat, inclusiv la codul ”Protecția socială”, se vor majora până la 7,19 miliarde de lei, precum și la codul ”Susținerea suplimentară a unor categorii de populație” se vor majora până la 1,209 miliarde de lei.

**
Deputații din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” s-au întrunit după ora 22:30 în ședință plenară. O parte dintre parlamentarii din PAS, Platforma DA și grupul Pro Moldova au reușit să ajungă la întrunire. Aceștia s-au arătat indignați de faptul că legile bugetar-fiscale sunt examinate „în grabă”. Deputații din majoritatea parlamentară au aprobat, însă, proiectele de legi, iar ulterior au votat pentru închiderea sesiunii parlamentare de toamnă iarnă.

Președinta aleasă a Republicii Moldova Maia Sandu s-a arătat indignată de acțiunile care s-au desfășurat în noaptea de 16 decembrie în parlament. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta a declarat că deputații care au votat în viteză legile bugetar-fiscale sunt „impostori” și trebuie pedepsiți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: