„Calmați-vă”. Lukașenko a comentat informațiile despre starea sa de sănătate, pentru prima dată  
Full Article 3 minutes read

„Calmați-vă”. Lukașenko a comentat informațiile despre starea sa de sănătate, pentru prima dată  

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a comentat pentru prima dată informațiile despre o posibilă îmbolnăvire a sa. El a vorbit la acest subiect în cadrul unei ședințe „pe probleme de actualitate de sănătate”. Lukașenko le-a spus participanților la întrunire să se calmeze și că vor avea foarte mult timp de suferit. „Eu nu mă pornesc să mor, băieți”, a menționat președintele Belarusului. 

„În toate direcțiile, am dat indicații. Și doamne ferește acolo nu se va face ceva. Conectați-vă și începeți a lucra. În caz contrar, băieți, nu-mi va părea rău de nimeni. Și dacă cineva crede că eu m-am apucat să mor, calmați-vă. Calmați-vă. Aceasta nu este altceva decât un raționament inactiv pe messenger și canalele de Telegram. Adenovirus sau ce era acolo? Adenovirus. Nimic”, a declarat Lukașenko, scrie BBC

„Pentru că nu am avut ocazia să mă tratez, toate acestea s-au acumulat. De aceea eu nu mă pornesc să mor, băieți. Voi încă veți suferi cu mine foarte mult timp”, a adăugat el.

***

Lukaşenko a apărut slăbit în timpul ceremoniilor militare de la Moscova, pe 9 mai. De atunci, el nu a fost văzut în public şi chiar a lipsit de la festivitățile naționale din Belarus. Mai mulți jurnaliști ruși au remarcat că Lukaşenko avea un „aer obosit” atunci când a venit la Moscova pe 9 mai pentru festivitățile anuale care marchează înfrângerea Germaniei naziste în 1945.

Mai mult, el nu a asistat la un dineu oferit de Vladimir Putin şi nici nu s-a adresat foștilor combatanți belaruși pe 9 mai, la Minsk, contrar tradiției.

Întrebat cu privire la starea de sănătate a președintelui belarus, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov i-a îndemnat luni pe jurnaliști „să se încreadă doar în informații oficiale”. „Or, nu există nicio informație de la Minsk” asupra acestui subiect, a conchis Peskov.

După cum a scris presa, de la începutul lunii mai a avut mult mai puține apariții publice, iar pe 13 mai, Lukașenko, după o lungă absență în public, a mers la clinica prezidențială din Drozdy. Acolo, accesul la clinica în care a fost internat Aleksandr Lukașenko ar fi fost închis și toate drumurile către unitatea medicală au fost bine păzite de forțe înarmate.

Lidera opoziției belaruse aflată în exil, Svetlana Tihanovskaia, i-a îndemnat pe 15 mai pe belaruși „să fie pregătiți pentru orice scenariu”.

Ulterior, pe 15 mai, Moscova a confirmat că Lukașenko este bolnav, fără a dezvălui diagnosticul.

Lukaşenko, în vârstă de 68 de ani, conduce Belarus din 1994.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: