Candidata susținută de fugarul Ilan Șor la șefia Primăriei Bălți nu va putea candida la alegeri. Arina Corșicova rămâne în afara cursei electorale
Full Article 1 minutes read

Candidata susținută de fugarul Ilan Șor la șefia Primăriei Bălți nu va putea candida la alegeri. Arina Corșicova rămâne în afara cursei electorale

Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia Judecătoriei Bălți cu privire la excluderea din cursa electorală a candidatei Arina Corșicova, în cadrul alegerilor locale generale, scrie TV Nord.

Avocații Arinei Corșicova au anunțat că vor contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Arina Corșicova a fost scoasă, la 7 noiembrie, din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți, în turul II, în baza deciziei Consiliului Electoral de circumscripție Bălți, care a sesizat mai multe încălcări ale legislației electorale.

Decizia vine în urma unor contestații depuse de contracandidați și a unor acuzații de încălcări ale regulamentelor electorale. Prima instanță a decis că există motive întemeiate pentru a exclude candidatura Arinei Corșicova, iar astăzi, Curtea de Apel Bălți a analizat recursul și a menținut această hotărâre.

În primul tur de scrutin, Arina Corșicova a acumulat 21,52% din voturi. În turul doi al alegerilor locale de la Bălți, pentru funcția de primar vor lupta Alexandr Petkov de la „Partidul Nostru” care a obținut 22,69% din voturi și candidatul PSRM Maxim Moroșan, care a acumulat 19,73% din voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: