Carla’s Dreams, Holograf, Andra… Cât a plătit Primăria Chișinău pentru evoluția artiștilor
Full Article 3 minutes read

Carla’s Dreams, Holograf, Andra… Cât a plătit Primăria Chișinău pentru evoluția artiștilor

Carla’s Dreams, Ștefan Bănică, Holograf și Andra sunt doar câteva nume ale artiștilor plătiți de municipalitate pentru a cânta la Chișinău. Iar potrivit tv8.md, care a analizat contractele de achiziție încheiate de Direcția Cultură a Consiliului Municipal Chișinău, 30 de minute de Carla’s Dreams pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, în noaptea de Revelion, au costat 586.050 de lei.

Potrivit sursei, care face referire la datele prezentate pe tender.gov.md, trupa Carla’s Dreams a luat totuși mai puțini bani în noaptea de Revelion decât atunci când a cântat în 2022, cu ocazia hramului orașului Chișinău – 597.960 de lei.

În noaptea dintre ani au mai urcat pe scenă: Frații Advahov și Zinaida Julea, Ansamblul de muzică şi dansuri populare „Fluieraș”, condusă de Edgar și Marcel Ștefăneț, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Ansamblul folcloric „Romaniţa”, Ansamblul etnofolcloric „Ialoveneanca”, Nelly Ciobanu, Brio Sonores, Cornelia Ștefăneț, Constantin Moscovici, Veta Ghimpu-Munteanu, Lenuța Gheorghiță, Cătălin Josan, Doina Sulac, Satoshi, Dara, dar şi cete de colindători şi dansatori.

Sursa a declarat că municipalitatea a dat sute de mii de lei și pentru un recital al lui Ștefan Bănică Jr. din România. 442.200 de lei a costat prezența artistului la festivitatea de inaugurare a pomului de Crăciun, organizată pe 23 decembrie 2023.

Cetățenii au admirat atunci și: Corala „Vocile Primăverii”, Ansamblul de Violonişti „Divertisment”, pianiştii Iurie Mahovici şi Anatol Lapicus, Ethno Republic cu Marcel Ştefăneţ, Nelly Ciobanu, Cornelia Ştefăneţ, Natalia Gordienko, Geta Burlacu, Dara, Brio Sonores, Aurel Chirtoacă, Adrian Ursu, Ion şi Ruxanda Raţă, Cristina şi Sofia Scarlat, Viorica Lupu şi Ansamblul folcloric „Opincuţa”.

Pe 14 octombrie 2023, pe scena din PMAN, a urcat Holograf din România. O oră de muzică a trupei a costat municipalitatea 438.100 de lei, au analizat jurnaliștii.

De hramul orașului, oamenii au mai dansat și au cântat împreună cu: Formația „Zdob și Zdub”, Orchestra municipală de muzică populară sub conducerea Fraților Advahov, Zinaida Julea, Maria Iliuț și „Crenguța de Iederă”, Adriana Ochișanu, Gabriel Nebunu, Geta Burlacu, Ansamblul folcloric „Ștefan Vodă”, băieții de la „Brio Sonores”.

Iar pentru un recital al Andrei la Festivalul „Te salut, Chișinău”, dedicat aniversării Capitalei la cei 587 de ani de la prima atestare, autoritățile municipale au plătit 455.899 de lei.

La același festival au urcat pe scenă: Brio Sonores, Dara, Satoshi, Misha Miller, Radu Dolgan, Ana Cernicova, Vladimir Fotescu, Aliona Triboi, Gicu Cimbir, Ana Odobescu, ⁃Orchestra Fraților Advahov, Zinaida Julea, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”, Gabriel Nebunu, Fuego și alții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: