Casa lui Donald Trump din Florida, percheziționată de FBI. Fostul președinte al SUA este furios: „Acest raid neanunțat nu a fost necesar sau adecvat”
Full Article 3 minutes read

Casa lui Donald Trump din Florida, percheziționată de FBI. Fostul președinte al SUA este furios: „Acest raid neanunțat nu a fost necesar sau adecvat”

FBI a făcut percheziții, luni, la complexul Mar-a-Lago al lui Donald Trump din Palm Beach, Florida, a confirmat pentru CNN fostul președinte, scrie Digi24.ro. Donald Trump a refuzat să precizeze motivul pentru care agenții FBI au venit la Mar-a-Lago, dar fostul președinte a spus că descinderile au fost neanunțate.

„Mi-au spart chiar și seiful. Frumoasa mea casă, Mar-A-Lago din Palm Beach, Florida, este în prezent sub asediu, percheziționată și ocupată de un grup mare de agenți FBI”, a afirmat Donald Trump.

„După ce am lucrat și am cooperat cu agențiile guvernamentale relevante, acest raid neanunțat la domiciliul meu nu a fost necesar sau adecvat”, a comentat Trump ulterior într-o declarație transmisă presei.

„Sunt vremuri întunecate pentru națiunea noastră”, își începe Trump declarația, acuzând o „conduită abuzivă” din partea procurorilor și o folosirea a sistemului de justiție împotriva sa, pentru a-l împiedica să candideze din nou la Casa Albă.

Conform sursei citate, perchezițiile intervin în condițiile în care Departamentul de Justiție al SUA a deschis o investigație preliminară în legătură cu faptul că Donald Trump ar fi dus documente oficiale prezidențiale la proprietatea sa din Palm Beach, precizează Reuters.

În februarie, Administrația Națională a Arhivelor și Înregistrărilor din SUA a notificat Congresul că a recuperat aproximativ 15 cutii de documente ale Casei Albe din casa lui Trump din Florida, iar unele dintre ele conțineau materiale clasificate. La rândul său, Donald Trump a precizat că a fost de acord să returneze anumite documente către Arhive, numind acest lucru „un proces obișnuit și de rutină”. Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților din SUA a anunțat la acea vreme că va extinde o anchetă referitoare la acțiunile lui Trump ca președinte și a cerut Arhivelor să furnizeze informații suplimentare. Congresul investighează deja rolul lui Trump în revoltele din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu.

O astfel de acțiune ca cea întreprinsă luni de FBI la reședința lui Trump presupune validarea din partea unei instanțe și este profund neobișnuită pentru un fost președinte. Ea reprezintă un moment de cotitură în relația tensionată pe care Donald Trump a avut-o cu Departamentul de Justiție atât în timpul mandatului, cât și în afara Casei Albe, menționează „The Washington Post”.

Actualul șef al FBI, Christopher Wray, a fost numit în această funcție în 2017 de Donald Trump. Acesta l-a demis pe fostul director al FBI, James Comey, care investiga dacă vreun consilier din campania lui Trump a colaborat cu agenți ruși pentru a influența alegerile din


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: