Casa Națională de Asigurări Sociale stopează eliberarea biletelor pentru tratamentul balneosanatorial
Full Article 2 minutes read

Casa Națională de Asigurări Sociale stopează eliberarea biletelor pentru tratamentul balneosanatorial

Activitatea centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale va fi sistată până la data de 1 aprilie, informează Casa Națională de Asigurări Sociale. Măsura este luată în legătură cu situaţia epidemiologică prin COVID-19.

Astfel, începând cu luni, 16 martie, Casa Naţională de Asigurări Sociale stopează eliberarea biletelor de tratament pentru veterani, pentru persoanele asigurate şi pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl.

Persoanele care au primit bilete de tratament până la data de 15.03.2020, vor putea realiza dreptul la tratament balneosanatorial după stabilizarea situaţiei epidemiologice în Republica Moldova.

Totodată, instituția informează că persoanele care au refuzat primirea biletelor, în legătură cu situaţia epidemiologică, nu vor fi lezaţi de dreptul la tratament balneosanatorial.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: