PCCOCS

Cauza penală intentată pe numele fostului procuror-șef al PCCOCS, trimisă în judecată

Procuratura Anticorupție anunță pe 8 noiembrie, trimiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a fostului-procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Nicolae Chitoroagă, pentru îmbogățire ilicită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii anticorupție, în perioada de timp 2014-2019, când acesta deținea funcția de procuror, a obținut în proprietate bunuri imobile de peste 6 mln lei. Potrivit Procuraturii, mijloacele bănești nu pot fi justificate și nu aveau cum să fie obținuți pe cale licită.

Potrivit declarației cu privire la venit și proprietate, la fel, a declarațiilor de avere și interese personale, el și membrii familiei sale, pe perioada anilor 2014 până în 2019, au obținut venturi în sumă totală de 2 248 658, 56 lei, iar veniturile rămase în rezultatul scăderii cheltuielilor efectuate, pentru perioada menționată, constituie doar 620 972, 92 lei.

La moment pe bunurile deținute contrar prevederilor legale este aplicată măsura asiguratorie – sechestrul, pentru o eventuală confiscare specială.

Amintim că Nicolae Chitoroagă a fost reținut pe data de 21 noiembrie 2019, fiind învinuit de îmbogățire ilicită. Din 2017 a deținut funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. În iunie 2019, Chitoroagă și-a dat demisia.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Podul de pe strada Mihai Viteazul, redeschis  după trei ani. Ceban, mesaj către „marii critici care nu au făcut nimic”

După aproape trei ani de reconstrucție, podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău a fost redeschis circulației rutiere, a anunțat primarul Ion Ceban. În prezent, lucrările continuă la trotuarele pietonale, care au fost lărgite în cadrul proiectului de reabilitare.

„Întrebare pentru marii „critici” care nu au făcut nimic: ce subiecte urmează să mai exploateze intenționat? Aceste lucrări erau extrem de necesare și urgente. Ne-am asumat toate criticile, pentru că securitatea este prioritară”, a declarat Ion Ceban.

Cu o lungime de 320 de metri, o lățime de 26 de metri, 6 benzi de circulație și 2 trotuare, podul este unul dintre cele mai mari din Republica Moldova, a subliniat Ceban. Construcția are 9 deschideri (grinzi), fiecare de câte 33 de metri.

În ceea ce privește podul de pe strada Ismail, primarul a precizat că lucrările de proiectare au fost finalizate, iar în prezent se află în faza de verificare de stat.

Precizăm că reparația podului de pe strada Mihai Viteazu a început în septembrie 2022 și, inițial, se plănuia ca lucrările de reparație să fie finalizate la 1 septembrie 2023. Ulterior, autoritățile municipale au anunțat că termenul de finalizare al reparației a fost prelungit până în noiembrie 2024, iar mai târziu – aprilie 2025. De atunci, costul proiectului s-a ridicat de la 108 la 128 de milioane de lei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: