Cauza penală intentată pe numele fostului procuror-șef al PCCOCS, trimisă în judecată
Full Article 2 minutes read

Cauza penală intentată pe numele fostului procuror-șef al PCCOCS, trimisă în judecată

Procuratura Anticorupție anunță pe 8 noiembrie, trimiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a fostului-procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) Nicolae Chitoroagă, pentru îmbogățire ilicită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii anticorupție, în perioada de timp 2014-2019, când acesta deținea funcția de procuror, a obținut în proprietate bunuri imobile de peste 6 mln lei. Potrivit Procuraturii, mijloacele bănești nu pot fi justificate și nu aveau cum să fie obținuți pe cale licită.

Potrivit declarației cu privire la venit și proprietate, la fel, a declarațiilor de avere și interese personale, el și membrii familiei sale, pe perioada anilor 2014 până în 2019, au obținut venturi în sumă totală de 2 248 658, 56 lei, iar veniturile rămase în rezultatul scăderii cheltuielilor efectuate, pentru perioada menționată, constituie doar 620 972, 92 lei.

La moment pe bunurile deținute contrar prevederilor legale este aplicată măsura asiguratorie – sechestrul, pentru o eventuală confiscare specială.

Amintim că Nicolae Chitoroagă a fost reținut pe data de 21 noiembrie 2019, fiind învinuit de îmbogățire ilicită. Din 2017 a deținut funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. În iunie 2019, Chitoroagă și-a dat demisia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: