S-a simțit amenințată. Ce a spus o tânără care a mers până la Chișinău cu bărbatul din Telenești, la 4 zile de la dispariția Anei Maria
Full Article 5 minutes read

S-a simțit amenințată. Ce a spus o tânără care a mers până la Chișinău cu bărbatul din Telenești, la 4 zile de la dispariția Anei Maria

La 4 zile de la dispariția Anei Maria, fata de 19 ani din Orhei care a fost găsită moartă la Telenești, o altă tânără a urcat în mașina bărbatului suspectat de răpirea fetei însărcinate. Tânăra a fost surprinsă de camerele de monitorizare a traficului cu puțin timp înainte ca bărbatul să fie reținut. Pe 20 aprilie, polițiștii au identificat-o. Aceasta a declarat că a urcat în mașina bărbatului pentru a ajunge la Chișinău și că în timpul deplasării a simțit o amenințare din partea acestuia. Astfel ea l-a sunat pe prietenul ei, care pe toată distanța deplasării – până la Chișinău – a fost cu ea la telefon. Precizările au fost făcute pentru ProTV de șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu. Inițial, potrivit lui Cernăuțeanu, unele persoane apropiate Anei Maria au crezut că tânăra surprinsă de camere era fata însărcinată dispărută pe 12 aprilie, dat fiind faptul că „avea anumite asemănări caracteristice defunctului”. 

Potrivit sursei, tânăra – căutată pe 20 aprilie de polițiști – a fost surprinsă de camerele de monitorizare a traficului în calitate de pasager în automobilul bănuitului cu puțin timp înainte ca bărbatul să fie reținut. Se menționează că tânăra a urcat în automobil la 4 zile distanță de la dispariția Anei Maria.

Șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a spus că „domnișoara din imagine, în prima fază, cumva avea anumite asemănări caracteristice defunctului și chiar unele persoane apropiate au comunicat că este persoana din imagine”.

„Ulterior, când s-a făcut recunoașterea și expertiza imaginilor noi am constatat că nu este ea dar voiam să vedem cine era totuși în acel mijloc de transport. Am fost apelați imediat de persoane care au cunoscut-o. (…) Am luat legătura cu acea persoană. Ea ne-a comunicat că în momentul când a urcat în mașină și a mers spre direcția municipiului Chișinău a avut senzații și a perceput amenințare din partea lui în timpul deplasării. Din aceste considerente a sunat prietenul ei, care pe toată distanța a stat în comunicare. Chiar dacă nu a vorbit tot drumul dar în căști era conectat pentru ca prietenul să audă tot. (…) Ea a declarat că într-adevăr și ea a observat anumite trăsături nesănătoase”, a menționat Cernăuțeanu.

***

Amintim, Ana Maria – o tânără de 19 ani dintr-o localitate din Orhei – a dispărut pe 12 aprilie. S-a întâmplat după ce fata a urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei, la ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Acesta se întorcea dintr-o localitate vecină, unde făcea meditații cu un copil. Ea învăța la Colegiul Pedagogic din orașul Orhei și, totodată, oferea servicii de meditații unor copii. Fata era însărcinată în șase luni. Detalii AICI.

Pe 17 aprilie, oamenii legii au declarat că fata este căutată de sute de polițiști cu drone, inclusiv bărci, și că ea a dispărut de pe o stradă din Orhei, după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Poliția a mai spus că în seara zilei de 16 aprilie a reținut șoferul în mașina căruia a urcat fata. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, nu colaborează cu ancheta – au comunicat oamenii legii. Detalii AICI.

Pentru Life Moldova, primarul localității Chițcanii Vechi din raionul Telenești – unde ar fi locuit principalul suspect – a declarat că șoferul este fost polițist. Mai mult, el ar fi activat anterior și în sistemul penitenciar. În sistemul penitenciar ar fi activat și iubitul tinerei, cu care era într-o relație de 4 ani. În prezent, el este șofer de taxi. Detalii AICI.

Pe 19 aprilie, polițiștii au extins căutările tinerei. Fata a început să fie căutată și în raionul Telenești. Tot pe 19 aprilie, principalul suspectat a fost plasat în arest pentru o perioada de 30 de zile. Detalii – AICI.

La fel pe 19 aprilie, poliția a îndemnat cetățenii să sesizeze de urgență oamenii legii dacă au avut interacțiuni „dubioase” cu principalul suspect. Apelul a venit după ce, în timpul perchezițiilor la domiciliul și mașina bărbatului au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. Detalii AICI.

Pe 20 aprilie, poliția a anunțat că suspectul, înaintea reținerii, avea alături o tânără în automobil „care poate fi martor important pe acest caz”. La scurt timp, oamenii legii au menționat că aceasta a fost identificată și este audiată de polițiști.

În aceeași zi s-a anunțat că oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 ani dispărută la Orhei. Corpul neînsuflețit a fost găsit într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară. Detalii AICI. Ulterior, șeful Inspectoratului General al Poliției a declarat pentru jurnaliști că trupul neînsuflețit al tinerei fost găsit lângă un pârâu. Cadavrul ar fi fost aruncat într-o groapă, acoperită cu crengi. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: