CC a decis: Compania „Avia Invest” va redirecționa în continuare taxa aeroportuară către Fondul de susținere a populației
Full Article 1 minutes read

CC a decis: Compania „Avia Invest” va redirecționa în continuare taxa aeroportuară către Fondul de susținere a populației

Compania „Avia Invest”, în gestiunea căreia se află Aeroportul Internațional Chișinău, va redirecționa, în continuare, taxa aeroportuară către Fondul de susținere a populației creat pentru finanțarea programelor de asistență socială a populației. Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare depusă pe 15 februarie judecătorul Marcel Gandrabur, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

Decizia prin care 50 % din taxa aeroportuară de nouă euro acumulată lunar pentru modernizarea aeroportului va ajunge în Fondul de susținere a populației a fost inclusă într-un proiect de lege, aprobat pe 17 aprilie, de Guvern.

Potrivit autorităților, modificările ce vizează ajustarea prevederilor Legii Fondului de susținere a populației au drept scop fortificarea surselor de finanțare a fondului respectiv, ceea ce va permite o sporire a protecției sociale a persoanelor defavorizate. Astfel, introducerea taxelor – „taxa de portabilitate” și „taxa aeroportuară” asigură suplimentarea Fondului cu aproximativ 120 de milioane de lei anual.

Decizia Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: