Ceban: Cameramenul primăriei a fost agresat de proprietarul unui teren din sectorul Râșcani (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Ceban: Cameramenul primăriei a fost agresat de proprietarul unui teren din sectorul Râșcani (VIDEO)

Primarul capitalei Ion Ceban susține că operatorul video al primăriei a fost agresat de către proprietarul terenului de lângă parcul Miron Costin, din sectorul Râșcani al capitalei. Din spusele edilului, incidentul s-a produs pe 12 aprilie, în timp ce cameramanul își îndeplinea munca. Anterior, Ceban a declarat că de pe terenul respectiv trebuie evacuate unitățile de comerț ambulant.

Primarul capitalei susține că, în anul 2003, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a oferit cu titlu gratuit terenul respectiv, situat în strada Miron Costin, pentru a fi construită o biserică. Ulterior, însă, spațiul a fost vândut. Proprietarul terenului s-a arătat nemulțumit de faptul că operatorul filma gheretele din acel spațiu.

Publicată de Iv Ceban pe Luni, 12 aprilie 2021

„Scopul nostru nu este cel de a construi o biserică acolo, dar vrem ca proprietarul să nu încalce legea. Prin urmare, Direcția Comerț a oferit notificări la 3 unități de comerț din cele 8 care sunt pe teritoriu. Notificările au fost eliberate până la aprobarea Regulamentului cu privire la desfășurarea activității de comerț care prevede eliberarea schemelor de amplasare a gheretelor conform licitațiilor”, a relatat Ceban.

Edilul susține că pentru 5 dintre cererile respective a fost emis refuz și acestea se află ilegal pe acel teritoriu privat. Anterior, tot pe 12 aprilie, primarul capitalei a scris pe pagina sa de Facebook că a solicitat Preturii și poliției să elibereze terenul privat.

***

Amintim că Primăria Chișinău desfășoară licitații pentru adjudecarea locurilor de comerț stradal. Cea mai recentă a avut loc pe 9 aprilie. În total, au fost adjudecate 8 locuri, în valoare de 16,6 milioane de lei. Cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 4,63 milioane de lei, pentru o gheretă amplasată în sectorul Râșcani, pe str. Miron Costin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: