MSMPS

Ceban propune ca în capitală să înceapă etapa finală de vaccinare anti-Covid

Primarul capitalei Ion Ceban propune ca în Chișinău să demareze etapa III de vaccinare împotriva COVID-19. Edilul și-a anunțat intenția în cadrul ședinței operative a Primăriei care s-a desfășurat pe 26 aprilie.

Potrivit primarului, în prezent, sunt suficiente doze de vaccin pentru toți doritorii de a fi imunizați.

„Actualmente la Centrul municipal de vaccinare şi în policlinicile din municipiu este disponibil vaccinul Astra Zeneca, recent la Chişinău a ajuns Sputnik V, iar în curând vom avea şi serul procurat de către Guvern. La cantitatea actuală disponibilă de vaccinuri, specialiștii spun că putem demara etapa III de imunizare, dar în acest sens așteptăm să se pronunțe specialiştii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale”, a declarat Ceban.

De asemenea, edilul a declarat că este examinată posibilitatea deschiderii altor spatii de imunizare, în afară de Centrul municipal de imunizare și policlinici și centre de sănătate.

„Am solicitat DGASS să mobilizeze capacitățile de vaccinare în Centrul de imunizare și în punctele de vaccinare, inclusiv cu extinderea programului de imunizare și în zilele de sâmbătă și duminică – conform deciziei Comisiei Situații Excepționale a municipiului Chișinău”, a mai spus Ceban.

Din 2 martie, când a demarat campania națională de imunizare, circa 21.000 de persoane din mun. Chișinău au primit prima doză de ser.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: