CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Vladimir Dachi
Full Article 2 minutes read

CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Vladimir Dachi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Vladimir Dachi desemnat de Partidul Politic „Noi” la funcția de primar al municipiului Bălți.

Decizia a fost adoptată unanim în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei și vine în contextul desfășurării controlului reflectării veniturilor și cheltuielilor tuturor concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021.

Urmare a sesizării organelor de poliție și controlului suplimentar efectuat de Comisie, s-a constat folosirea de către concurentul electoral Vladimir Dachi, desemnat de către Partidul Politic „Noi”, a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală  Bălți nr. 2.

„În speță, e vorba de elaborarea și repartizarea de către candidat a pliantelor cu tentă electorală în municipiul Bălți, a căror valoare a constituit 8200,00 lei, iar aceste resurse achitate în numerar agentului economic care le-a confecționat nu au fost reflectate în rapoartele ce urmau a fi depuse la CEC. Subliniem faptul că, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, Partidul Politic „NOI” nu a prezentat Comisiei niciun raport financiar, chiar dacă a fost somat public în ședințele Comisiei, somat oficial prin demersuri și chiar aplicate sancțiuni pentru refuzul de a respecta prevederile legislației electorale în domeniul finanțării campaniei electorale.

La fel, Comisia a reținut și faptul că serviciul prestat, adică pliantele confecționate au fost recepționate individual de către candidatul Dachi Vladimir, președinte al Partidului Politic „NOI”.

În acest context, CEC va transmite instanței de judecată materialele ce au stat la baza adoptării hotărârii în vederea examinării și pronunțării deciziei în cauză.

Amintim că Dachi a fost înregistrat în cursa electorală la Bălți după ce candidatura lui Cristian Rizea a fost respinsă de CEC. Ex-deputatul român, Cristian Mihai Rizea și-a înaintat candidatura pe data de 18 octombrie. Decizia CECE de a nu-l acceptat pe Rizea în cursa pentru Primăria Bălți a avut la bază un document de la ASP privind retragerea cetățeniei sale moldovenești.

Alegerile locale din Bălți se vor desfășura pe 21 noiembrie.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: