CEC atenționează că în 10 zile expiră termenul pentru înregistrarea prealabilă
Full Article 2 minutes read

CEC atenționează că în 10 zile expiră termenul pentru înregistrarea prealabilă

Comisia Electorală Centrală atenționează că în 10 zile expiră termenul de înregistrare prealabilă pentru cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau își au domiciliul în localitățile din stângă Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, și intenționează să voteze la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

CEC notează că alegătorii se pot înregistra prealabil până la data de 16 septembrie 2020 (cu 45 de zile înainte de data scrutinului). Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Astfel, aceștia sunt invitați să completeze formularul de înregistrare online, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md sau pagina web oficială a CEC. Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Aceeași sursă informează că înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își au domiciliu. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului.

Până în prezent, Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de șef al statului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: