Cei care vor jigni polițiștii riscă pedepse mai dure, inclusiv până la 15 zile de arest
Full Article 2 minutes read

Cei care vor jigni polițiștii riscă pedepse mai dure, inclusiv până la 15 zile de arest

Ministerul Afacerilor Interne informează că începând cu data de 20 iulie curent au intrat în vigoare modificările la Codul Contravențional al Republicii Moldova. Acestea prevăd pedepse mai dure pentru nesubordonarea cu rea-voință dispoziției sau cererii colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept și opunerea de rezistență față de cerințele legale ale acestuia.

Astfel, agresorii care vor jigni premeditat onoarea și demnitatea angajaților MAI, aflați în momentul îndeplinirii atribuțiilor de asigurare a securității statului, vor fi sancționați cu o amendă de la 10 unități convenționale (500 MDL) la 25 unități convenționale (1250 MDL) sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

Dacă subiecții agresivi vor opune rezistență angajaților MAI aflați în exercițiul funcțiunii, aceștia vor fi sancționați cu o amendă de la 30 (1500 MDL) la 45 unități convenționale (2250 MDL) sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore sau cu arest contravențional de la 10 la 15 zile.

De asemenea, în cazul nesubordonării cu rea-voință dispoziției sau cererii legitime colaboratorului MAI, prin acțiuni însoțite de violență fizică sau de manifestare în orice mod a amenințării cu aplicarea violenței, inclusiv verbale, făptuitorii vor putea fi sancționați cu amendă de la 40 (2000 MDL) la 60 de unități convenționale (3000 MDL), cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 70 de ore sau cu arest contravențional de la 3 la 5 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: