Cerbul de la Căpriana îl va costa scump. Bărbatul care a furat figurina de la intrarea în sat riscă închisoare
Full Article 2 minutes read

Cerbul de la Căpriana îl va costa scump. Bărbatul care a furat figurina de la intrarea în sat riscă închisoare

Polițiștii au găsit persoana care a lăsat satul Căpriana fără cerbul de la intrare în localitate. Potrivit oamenilor legii, este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani, locuitor al raionului Orhei. Acesta a declarat polițiștilor că intenționa să pună figurina în grădina casei sale. Acum, bărbatul riscă până la 5 ani de închisoare. 

Despre identificarea făptașului au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție din Strășeni, pe 8 iunie.

Polițiștii din Strășeni au identificat persoana care la începutul lunii mai curent, a sustras o figură ornament de la intrarea în localitate Căpriana, valoarea căruia constituie 80 000 lei. (…) Fiind continuate acțiunile speciale de investigație și de urmărire penală, suspectul a fost stabilit. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 26 ani, locuitor al raionului Orhei, anterior condamnat pe alte genuri de infracțiuni”, au comunicat oamenii legii.

Polițiștii au adăugat că, în cadrul audierilor, făptașul a declarat că „a sustras și transportat figura cu automobilul personal pentru a o pune în grădina casei, însă după ce a auzit că e căutată de polițiști a dus-o într-o pădure la Orhei”.

Pe caz a fost inițiat o cauză penală pentru furt, iar conform legii penale persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la 5 ani”, au menționat polițiștii.

În luna mai, autoritățile din Căpriana anunțau despre dispariția figurinei. Furtul a avut loc pe 9 mai, între orele 10:00-18:00. Se menționa că sculptura „a fost proiectată și construită ca o figurină personalizată” și nu s-a reușit finalizarea acesteia.

Câteva zile mai târziu, Primăria satului Căpriana din raionul Strășeni a anunțat că cerbul de la intrarea în localitate „a revenit acasă”. Autoritățile declarau că figurina a fost găsită într-o margine de pădure din Codrii Orheiului, în preajma satului Seliște. Totodată, reprezentanții Primăriei menționau că făptașii nu au fost găsiți, însă s-a identificat modelul mașinii cu care a fost sustrasă sculptura, dar și alte detalii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: