Certificate medicale false pentru testul COVID-19? Explicațiile unui laborator privat din Moldova
Full Article 2 minutes read

Certificate medicale false pentru testul COVID-19? Explicațiile unui laborator privat din Moldova

Un laborator privat din Republica Moldova a anunțat că a depistat mai multe rapoarte de analize medicale false pentru testul la noul coronavirus, emis din numele instituției. Potrivit reprezentanților acestuia, persoanele care au întreprins acest acțiuni ar urmări obținerea câștigurilor ilicite.

„Aceste fraude sunt întreprinse de persoane necunoscute, care urmăresc drept scop obținerea câștigurilor ilicite prin diverse metode. Pentru a vă proteja, vă îndemnăm să țineți cont că Raportul de Analize medicale care se expediază în format electronic are caracter de informare a persoanei vizate. Pentru prezentarea la instituții terțe, documentul este considerat valid, doar pe suport de hârtie, cu aplicarea ștampilei umede INVITRO DIAGNOSTICS și a semnăturii persoanei autorizate”, se arată într-o postare publicată pe pagina de facebook a instituției medicale.

‼️Atenție Fraudă‼️Vă aducem la cunoștință că am depistat Rapoarte de Analize medicale false pentru testul la COVID-19…

Posted by Invitro Diagnostics on Friday, July 17, 2020

Reprezentanții laboratorului au ținut să precizeze că falsificarea certificatelor medicale se pedepsește conform articolului 361 din Codul Penal al Republicii Moldova cu privațiune de libertate de la 2 la 5 ani.

De asemenea, prezentarea unui Raport de Analize medicale falsificat unui organ competent se pedepsește cu o amendă în sumă de 47 500 lei sau cu privațiune de libertate timp de un an, conform articolului 352 din Codul Penal al Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: