Cetățeanul moldovean, reținut astăzi de organele de forță de la Tiraspol, a fost eliberat
Full Article 2 minutes read

Cetățeanul moldovean, reținut astăzi de organele de forță de la Tiraspol, a fost eliberat

Cetățeanul Republicii Moldova, angajat al autorităților constituționale, care a fost reținut în dimineața zilei de 29 octombrie curent, de către organele de forță de la Tiraspol a fost eliberat.

Potrivit unei note informative a guvernului Republicii Moldova, Oleg Babii, care făcea naveta tur-retur Camenca-Sănătăuca și se deplasa zilnic la serviciu și acasă, este angajat al SA Drumuri din Sănătăuca.

„Datorită implicării autorităților naționale pentru soluționarea acestui caz individual, persoana a fost eliberată. Chișinăul condamnă acest comportament provocator și sfidător la adresa securității statului și drepturilor omului din partea Tiraspolului”, se arată în nota informativă a guvernului.

Amintim că cazul a avut loc în această dimineață, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca. Delegația Republicii Moldova din cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC) susține că bărbatul a fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută, în timp ce se îndrepta spre serviciu.

Conducătorul delegației Republicii Moldova a cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor cetățenilor sechestrați în Zona de Securitate și deținuți ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.

***

Amintim că, la începutul lunii curente, președintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică Alexandru Jizdan și vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic au anunțat că, timp de două zile, ar fi fost răpiți de către structurile de forță din Transnistria patru cetățeni ai Republicii Moldova, inclusiv un polițist. Potrivit lui Jizdan, ceilalți trei bărbați nu au nicio legătură cu MAI. Deputatul PDM a precizat că unul dintre ei este angajat al Agenției Servicii Publice (ASP).

La scurt timp după ce președintele Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că a discutat la telefon despre acest subiect cu Vadim Krasnoselski, autoritățile din stânga Nistrului au anunțat că două dintre persoanele reținute au fost eliberate. Informația a fost confirmată ulterior și de Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău.

Ceilalți doi bărbați reținuți rămân în detenție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: