Încă un moldovean a fost reținut de organele de forță de la Tiraspol? Anunțul delegației Moldovei din cadrul CUC
Full Article 2 minutes read

Încă un moldovean a fost reținut de organele de forță de la Tiraspol? Anunțul delegației Moldovei din cadrul CUC

Încă un cetățean al Republicii Moldova ar fi fost reținut de către organele de forță de la Tiraspol. Cazul a avut loc în această dimineață, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca. Delegația Republicii Moldova din cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC) susține că bărbatul a fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută, în timp ce se îndrepta spre serviciu.

x

Potrivit delegației Republicii Moldova, în prezent, nu se cunoaște nimic despre locul aflării bărbatului și nici despre starea în care se află.

„Acest caz revoltător de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și de sfidare a actelor de bază ale operațiunii de pacificare se adaugă la lista fărădelegilor comise pe parcursul lunii octombrie de așa-numitul „mgb” în sectorul de Nord al Zonei de Securitate, iar delegația Republicii Moldova consideră că a fost posibil inclusiv datorită toleranței unor membri ai Comisiei care refuză chiar și punerea în ordinea de zi a problemei în cauză”, se arată în comunicatul publicat pe 29 octombrie.

Conducătorul delegației Republicii Moldova a cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor cetățenilor sechestrați în Zona de Securitate și deținuți ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.

***

Amintim că, la începutul lunii curente, președintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică Alexandru Jizdan și vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic au anunțat că, timp de două zile, ar fi fost răpiți de către structurile de forță din Transnistria patru cetățeni ai Republicii Moldova, inclusiv un polițist. Potrivit lui Jizdan, ceilalți trei bărbați nu au nicio legătură cu MAI. Deputatul PDM a precizat că unul dintre ei este angajat al Agenției Servicii Publice (ASP).

La scurt timp după ce președintele Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că a discutat la telefon despre acest subiect cu Vadim Krasnoselski, autoritățile din stânga Nistrului au anunțat că două dintre persoanele reținute au fost eliberate. Informația a fost confirmată ulterior și de Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău.

Ceilalți doi bărbați reținuți rămân în detenție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: