Moldovenii care vor demonstra că pleacă în călătorii își vor putea perfecta actele cu prioritate – șeful ASP
Full Article 2 minutes read

Moldovenii care vor demonstra că pleacă în călătorii își vor putea perfecta actele cu prioritate – șeful ASP

Toți cetățenii care au nevoie de pașaport în regim de urgență, inclusiv pentru călătorii de vacanță, primesc actele fără întârziere, a declarat directorul Agenției Servicii Publice (ASP) Mircea Eșanu. La fel, el a adăugat că persoanele care au o dovadă de călătorie vor fi deservite în mod prioritar. Eșanu a evidențiat că, la moment, numărul solicitărilor de pașapoarte s-a triplat din cauza războiului din Ucraina, transmite Radio Chișinău.

„Circumstanțele din regiune au determinat un flux extrem de mare, triplu, de solicitări de pașapoarte. Acum noi ne asigurăm că toți cei care au nevoie în regim de urgență își primesc pașaportul”, a declarat Eșanu.

Tot el a menționat că toate persoanele care au o dovadă de călătorie de orice gen vor fi deservite în mod prioritar și își vor obține actele de călătorie.

De cealaltă parte, Mircea Eșanu a îndemnat cetățenii care nu au nevoie de acte în regim de urgență să se adreseze peste două săptămâni.

„Acele persoane care nu pleacă în perioada imediat următoare noi îi încurajăm să vină peste o săptămână, două, când o să dispară această situație, complet. Noi avem suficiente blanchete ca să asigurăm toate persoanele care vin în regim de urgență și asta este pentru noi prioritar, să nu întrerupem emiterea de pașapoarte”, a spus Eșanu.

De menționat că anterior, deputații Partidului Șor au acuzat guvernarea de lipsa blanchetelor pentru pașapoarte, care ar provoca rândurile la oficiile Agenției Servicii Publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: