Moldovenii care vor demonstra că pleacă în călătorii își vor putea perfecta actele cu prioritate – șeful ASP
Full Article 2 minutes read

Moldovenii care vor demonstra că pleacă în călătorii își vor putea perfecta actele cu prioritate – șeful ASP

Toți cetățenii care au nevoie de pașaport în regim de urgență, inclusiv pentru călătorii de vacanță, primesc actele fără întârziere, a declarat directorul Agenției Servicii Publice (ASP) Mircea Eșanu. La fel, el a adăugat că persoanele care au o dovadă de călătorie vor fi deservite în mod prioritar. Eșanu a evidențiat că, la moment, numărul solicitărilor de pașapoarte s-a triplat din cauza războiului din Ucraina, transmite Radio Chișinău.

„Circumstanțele din regiune au determinat un flux extrem de mare, triplu, de solicitări de pașapoarte. Acum noi ne asigurăm că toți cei care au nevoie în regim de urgență își primesc pașaportul”, a declarat Eșanu.

Tot el a menționat că toate persoanele care au o dovadă de călătorie de orice gen vor fi deservite în mod prioritar și își vor obține actele de călătorie.

De cealaltă parte, Mircea Eșanu a îndemnat cetățenii care nu au nevoie de acte în regim de urgență să se adreseze peste două săptămâni.

„Acele persoane care nu pleacă în perioada imediat următoare noi îi încurajăm să vină peste o săptămână, două, când o să dispară această situație, complet. Noi avem suficiente blanchete ca să asigurăm toate persoanele care vin în regim de urgență și asta este pentru noi prioritar, să nu întrerupem emiterea de pașapoarte”, a spus Eșanu.

De menționat că anterior, deputații Partidului Șor au acuzat guvernarea de lipsa blanchetelor pentru pașapoarte, care ar provoca rândurile la oficiile Agenției Servicii Publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: