Chirurgul-oncolog Alexandru Gudima a decedat în urma complicațiilor de sănătate provocate de COVID
Full Article 1 minutes read

Chirurgul-oncolog Alexandru Gudima a decedat în urma complicațiilor de sănătate provocate de COVID

Medicul chirug-oncolog Alexandru Gudima a decedat în urma complicațiilor de sănătate provocate de coronavirus. Informația a fost confirmată pentru NM de către Rodica Tomașenco, purtătoarea de cuvânt a Institutului Oncologic. Acesta avea 63 de ani.

IMSP Institutul Oncologic a publicat un necrolog pe pagina de Facebook a instituției. Alexandru Gudima a fost doctor habilitat în medicină, oncolog, chirurg – ginecolog.

Medicul s-a născut la 31ianuarie 1958 în or. Dondușeni. Și-a început activitatea profesională în funcţia de medic intern, la specialitatea chirurgie, în cadrul Spitalului Raional Orhei. În perioada anilor 1982-1985 a activat în funcția de medic chirurg la Spitalul Raional Grigoriopol.

Începând cu anul 1985, conform repartizării Ministerului Sănătății, este transferat la IMSP Institutul Oncologic, în funcția de medic oncolog chirurg, iar din anul 1996 este numit în funcția de șef secție Ginecologie nr. 2.

Alexandru Gudima a lucrat timp de peste 40 ani în domeniul medicinii.

In Memoriam
Alexandru Gudima
(31.01.1958 – 23.03.2021)
IMSP Institutul Oncologic anunţă cu profund regret trecerea în…

Publicată de Institutul Oncologic Moldova pe Miercuri, 24 martie 2021

Anterior, Ministerul Sănătății a confirmat 103 decese provocate de Covid-19 în rândul lucrătorilor medicali din Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: