Chișinăul cere explicații în privința minorului din Hagimus, care ar fi fost sechestrat și maltratat în Bender
Full Article 2 minutes read

Chișinăul cere explicații în privința minorului din Hagimus, care ar fi fost sechestrat și maltratat în Bender

Delegația Chișinăului a cerut explicații și investigarea incidentului din localitatea Hagimus din raionul Căușeni, când un minor ar fi fost răpit pe o stradă din Bender de către exponenți ai structurilor de forță transnistrene. Subiectul s-a discutat în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control din 2 februarie. 

Situația se află în vizorul autorităților și al opiniei publice, urmărirea penală fiind în desfășurare conform procedurilor prevăzute de legislația națională.

În cadrul aceleași ședințe, și-au început activitatea noii membri și experți din partea Republicii Moldova care vor reprezenta în Comisie Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării.

Amintim că un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, ar fi fost sechestrat și maltratat de către colaboratorii structurilor nerecunoscute din regiunea transnistreană.

Totul s-a întâmplat pe 20 ianuarie, în jurul orei 16:00. Adolescentul se îndrepta spre casă după antrenamentul de la sala de sport  pe care o frecventează în orașul Tighina, ce se află la câteva minute distanță de satul Hagimus.

Din spusele mamei, la ieșire din sediul unde se află sala, fiul său ar fi fost luat la întrebări de către mai multe persoane îmbrăcate în civil ce aveau un comportament agresiv, minorul s-a speriat și a încercat să se îndepărteze de ei, însă în întâmpinare veneau alte două persoane, una dintre care avea în mână o armă, atunci tânărul s-a oprit, iar cei care îl urmăreau au încercat să-l bage cu forța într-o mașină civilă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: