UPDATE Cine, totuși, minte? Alexandr Slusari a publicat rezultatul analizelor angajatului parlamentului depistat fals cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

UPDATE Cine, totuși, minte? Alexandr Slusari a publicat rezultatul analizelor angajatului parlamentului depistat fals cu COVID-19

Discuțiile în jurul rezultatului testului la COVID-19 a angajatului parlamentului din fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr (DA) continuă. În dimineața de 4 iunie, deputatul Alexandr Slusari a publicat rezultatul analizelor. Din document rezultă că testarea a avut loc la un laborator al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), și nu la un laborator privat așa cum au anunțat, ieri, reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă.

UPDATE (8.50) La scurt timp după publicare, deputatul Alexandr Slusari a șters postarea. Contactat de NM, acesta a precizat că persoana respectivă s-a răzgândit.

„Nu înțeleg de ce în țara noastră subiectul privind COVID-19 este privit ca ceva rușinos”, a menționat deputatul Platformei DA.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Am luat act de intervenția aberantă a dlui Chicu în raport cu mine. Trădează mare disperare, când un prim-ministru cere de la ministra Sănătății pornirea unei anchete contra unui deputat. Sunt gata să colaborez cu organele de anchetă. Iar pentru început propun ca doamna ministră să mai citească comunicatul de ieri a ANSP, unde s-a remarcat că primul test al angajatului fracțiunii Platforma DA a fost făcut în laboratorul privat. Cu acordul persoanei, public rezultatele testului. Este absolut clar în care instituție a fost analizată proba pentru COVID-19”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Platformei DA a reiterat că ANSP nu trebuie utilizat în interes politic.

„În situația creată noi luptăm nu doar pentru adevărul și onoarea angajatului fracțiunii noastre. Noi vrem ca ANSP să nu fie folosită în lupta cu opoziția și ca această entitate importantă să fie credibilă pentru cetățeni în perioada mai mult decât dificilă pentru țara noastră”, a conchis Slusari.

UPDATE Cine, totuși, minte? Alexandr Slusari a publicat rezultatul analizelor angajatului parlamentului depistat fals cu COVID-19

Facebook/Alexandr Slusari

Amintim că miercuri, 3 iunie, reprezentanții ANSP au criticat dur afirmația lui Alexandr Slusari, care a anunțat public că un angajat al fracțiunii sale nu este infectat cu COVID-19, așa cum a anunțat în ajun serviciul de presă al parlamentului. Mai mult, potrivit parlamentarului, testul ar fi fost prelevat în laboratorul ANSP, cu încalcarea ordinului Ministerului Sănătății. Un test repetat a arătat că acesta, de fapt, nu a contractat virusul.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: