CMC a avizat aprobarea Acordului de prefinanțare între Primăria Chișinău și BERD, în vederea implementării proiectului privind reabilitarea râului Bâc
Full Article 2 minutes read

CMC a avizat aprobarea Acordului de prefinanțare între Primăria Chișinău și BERD, în vederea implementării proiectului privind reabilitarea râului Bâc

Consiliul municipal Chișinău a avizat aprobarea Acordului de prefinanțare între Primăria Chișinău și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în vederea implementării Proiectului de reabilitare a râului Bâc pe teritoriul orașului și protecție împotriva inundațiilor, inclusiv elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul enunțat.

Raportorul proiectului, Ala Mârza, consilierul primarului general, a precizat că acordul de prefinanțare cu BERD nu este un împrumut.

„Am constatat că niciodată nu s-a făcut un studiu comprehensiv, ecologico-financiar, care ar ghida autoritățile statului vizavi de măsurile necesare în scopul reabilitării fluviului și rezolvarea problemei inundațiilor în perimetrul capitalei și valorificarea teritoriului adiacent. Iar acest studiu va permite elaborarea unui plan multianual de investiții pe tronsonul respectiv”, a spus Ala Mârza.

Studiul de fezabilitate urmează a fi finalizat în decembrie 2021. În această perioadă, APL Chișinău își propune organizarea dezbaterilor publice largi, pentru a stabili toate problemele identificate și soluțiile care se impun în acest sens.

Acordul de prefinanțare constituie baza implementării proiectului, inclusiv elaborarea studiului de fezabilitate prin angajarea unui consultant de către BERD, care va pune în aplicare măsuri menite să genereze o reabilitare cuprinzătoare a râului Bâc, în zona Chișinăului (de la barajul Vatra în amonte până la strada Lunca Bâcului, în aval de Stația de epurare).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: