CNA cere ajutorul cetățenilor în dosarul „cimitirul Sf. Lazăr”. Cei care au achitat plăți suplimentare sunt îndemnați să facă un denunț
Full Article 2 minutes read

CNA cere ajutorul cetățenilor în dosarul „cimitirul Sf. Lazăr”. Cei care au achitat plăți suplimentare sunt îndemnați să facă un denunț

Persoanele care au fost nevoite să achite plăţi suplimentare pentru un loc de înhumare la cimitirul Sfântul Lazăr din Chişinău sunt îndemnate să denunţe faptele la organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Apelul vine în contextul instrumentării schemei ilegale de estorcare a banilor de la cetăţeni, în care este vizată administraţia cimitirului, şi identificării tuturor episoadelor în care este implicat grupul infracţional.

Victimele sunt rugate să se adreseze prin intermediul liniei naţionale anticorupţie 0 800 55555 sau la numărul de telefon al unităţii de gardă a CNA 022 257 202.  De asemenea, persoanele păgubite pot depune un denunţ oficial, în scris, la sala de audienţă a CNA de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt 198, pe adresa electronică a CNA: [email protected] sau pe pagina web a Centrului cna.md, rubrica „denunţ”. În plângere trebuie indicate circumstanţele în care a avut loc cazul, perioada, persoanele care au estorcat mită şi numerele de contact ale petiţionarului.

Amintim că, pe 3 septembrie, şeful cimitirului Sfântul Lazăr, adjunctul său şi un maistru au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind plasaţi în Penitenciarul 13.

Alţi 3 figuranţi sunt cercetaţi în stare de libertate, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei şi colaborează cu ancheta. Învinuiţii sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă, activă, trafic de influenţă şi escrocherie în cadrul a 130 de cauze penale. Aceştia sunt învinuiţi că percepeau sume enorme de bani de la rudele decedaţilor pentru a le oferi un loc de înhumare pentru decedaţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii grupului riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare şi amenzi penale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: