Comisia Europeană a dat în judecată compania AstraZeneca. Care este motivul
Full Article 2 minutes read

Comisia Europeană a dat în judecată compania AstraZeneca. Care este motivul

Comisia Europeană a anunțat că a demarat acțiuni legale împotriva companiei AstraZeneca pentru nerespectarea contractului privind furnizarea vaccinului împotriva COVID-19. Totodată, UE acuză compania farmaceutică de neprezentarea unui plan fiabil care să asigure livrarea serului la timp, transmite Digi24 cu referire la Reuters.

x

Potrivit contractului, AstraZeneca se angajase să livreze către UE circa 180 de milioane de doze de vaccin în trimestrul doi. Cu toate acestea, pe 12 martie, compania a anunțat că va putea livra doar o treime din această cantitate.

La o săptămână de la acest anunț, Comisia Europeană a trimis companiei o notificare, ca prim pas al procedurii juridice de rezolvare a disputelor.

„Comisia a iniţiat vineri acţiuni legale împotriva AstraZeneca”, a declarat la o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al executivului comunitar. Acesta a mai spus că toate cele 27 de state membre sprijină demersul.

„Unii termeni ai contractului nu au fost respectați, iar compania nu a fost în poziția de a furniza o strategie de încredere care să asigure livrarea la termen a dozelor”, a explicat acesta.

Comisia Europeană ceruse anterior companiei AstraZeneca să redirecţioneze către UE doze de vaccin produse la cele două fabrici ale sale din Marea Britanie, dar AstraZeneca a răspuns că producţia acestora este alocată britanicilor, susţinând că aşa prevede contractul semnat cu guvernul de la Londra cu trei luni înaintea celui semnat cu Comisia Europeană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: