Comisia Europeană propune Moldovei un program de asistență financiară de 150 milioane euro: 30 milioane sunt granturi nerambursabile
Full Article 2 minutes read

Comisia Europeană propune Moldovei un program de asistență financiară de 150 milioane euro: 30 milioane sunt granturi nerambursabile

Comisia Europeană a propus, în data de 4 ianuarie, Republicii Moldova un pachet de asistenţă financiară de 150 de milioane de euro pentru a ajuta Chişinăul să treacă peste criza economică.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, din totalul de 150 de milioane de euro, 30 de milioane ar urma să fie granturi nerambursabile, iar celelalte 120 de milioane – împrumuturi la dobânzi preferenţiale.

De menționat că sumele ar urma să ajungă în țara noastră în următorii doi ani. Propunerea Comisiei Europene trebuie să fie aprobată de Parlamentul European şi de Consiliul UE şi ar urma să fie complementar cu noul acord încheiat de Moldova cu Fondul Monetar Internaţional.

„Comisia Europeană continuă să fie alături de poporul Moldovei în aceste vremuri deosebit de dificile. Alături de noul program al FMI, această nouă Asistență Macro-Financiară propusă ar oferi atât granturi, cât și împrumuturi la rate favorabile pentru a sprijini economia Republicii Moldova în următorii doi ani”, a menționat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Sursa mai declară că alocarea banilor va fi condiţionată de îndeplinirea de către Republica Moldova a unui pachet de condiţionalităţi legate de reforme.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: