parlament.md

„Comportament de natură fascistă“. Radu Marian condamnă gestul deputaților ȘOR VIDEO

Deputatul PAS Radu Marian a condamnat gestul deputaților fostului partid „ȘOR” de a nu se ridica la minutul de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina. În debutul ședinței plenare de joi, 27 februarie, Marian a calificat acest gest drept „un comportament de natură fascistă”, subliniind că refuzul de a aduce un omagiu victimelor reprezintă o acceptare tacită a agresiunii militare asupra Ucrainei.

„Niște indivizi, așa-ziși deputați din gruparea criminală ȘOR, nu s-au ridicat la minutul de reculegere în memoria victimelor în războiul din Ucraina. Acești indivizi care dau lecții despre istorie au demonstrat efectiv un comportament de natură fascistă în Parlamentul Republicii Moldova. Să nu te ridici în timpul minutului de reculegere, să comemorezi victimele acestui război înseamnă să accepți o agresiune militară, înseamnă să accepți distrugerea bisericilor, școlilor, orașurilor, uciderea oamenilor nevinovați, să negi suveranitatea Ucrainei și înseamnă să negi existența unei țări întregi. Asta înseamnă comportament fascist”, a spus Radu Marian în debutul ședinței.

Deputatul a subliniat că astfel de gesturi arată adevărata față a celor care își doresc să revină la putere, făcând apel la cetățeni să fie vigilenți la viitoarele alegeri parlamentare.

„Sunt sigur că cetățenii Republicii Moldova nu vor admite ca acești corupți să revină la conducerea țării”, a adăugat el.

***

Amintim că la ultima ședință a Parlamentului deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina. Cu toate acestea, unii membri ai Partidului „Victorie”, condus de fugarul Ilan Șor, nu s-au ridicat în picioare în timpul acestui moment solemn.

Deputații Reghina Apostolova, Alexandr Nesterovschi și Vasile Bolea au rămas așezați, spre deosebire de restul parlamentarilor.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UE a aprobat al 18-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei: „Lovim în inima mașinii de război a Kremlinului”

Uniunea Europeană a aprobat vineri, 18 iulie, cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, care introduce măsuri fără precedent. Printre acestea se numără plafonarea prețului petrolului, interzicerea conductelor Nord Stream și restricții impuse băncilor chineze care ajută Moscova să ocolească sancțiunile.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters, plafonul G7 pentru prețul petrolului rusesc va fi coborât la 47,6 dolari pe baril.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, a declarat că prin cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni Uniunea Europeană lovește „în inima mașinii de război a Rusiei”.

Șefa diplomației europene, Kaja Kallas, a transmis pe rețeaua X că „este unul dintre cele mai puternice pachete de sancțiuni de până acum”.

„Reducem și mai mult bugetul de război al Kremlinului, urmărind încă 105 nave ale flotei fantomă și pe cei care le susțin și limitând accesul băncilor rusești la finanțare. Conductele Nord Stream vor fi interzise. Va fi un plafon mai mic pentru prețul petrolului. Exercităm o presiune mai mare asupra industriei militare rusești, asupra băncilor chineze care facilitează eludarea sancțiunilor și blocăm exporturile tehnologiei utilizate în drone. Pentru prima dată, includem în lista sancțiunilor un registru de pavilioane și cea mai mare rafinărie Rosneft din India. Sancțiunile noastre îi vizează și pe cei care îndoctrinează copiii ucraineni. Vom continua să îi creștem costurile, astfel încât oprirea agresiunii să devină singura cale de urmat pentru Moscova”, a adăugat Kallas.

Cu o zi înainte, premierul Slovaciei, Robert Fico, a declarat că Bratislava nu va mai bloca adoptarea noului pachet de sancțiuni ale UE împotriva Federației Ruse. Potrivit acestuia, decizia Slovaciei a fost influențată de negocierile purtate cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind garanțiile legate de livrările de gaze.

Anterior, Slovacia s-a opus impunerii noilor sancțiuni din cauza unei propuneri a Comisiei Europene de a interzice complet importul de gaze rusești începând cu anul 2028. Autoritățile slovace au considerat că o astfel de măsură ar putea duce la un deficit de gaze, la creșterea prețurilor și a taxelor de tranzit, precum și la eventuale procese din partea companiei ruse Gazprom.

Amintim că luna trecută, Comisia Europeană a propus cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei din 2022, care vizează veniturile energetice, băncile și industria militară a Moscovei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: