Concert în centrul Chișinăului în ajun de Crăciun pe stil vechi: cum va circula transportul public care traversează PMAN
Full Article 5 minutes read

Concert în centrul Chișinăului în ajun de Crăciun pe stil vechi: cum va circula transportul public care traversează PMAN

În seara zilei de 6 ianuarie, în centrul Chișinăului, se va desfășura un concert cu ocazia Crăciunului pe stil vechi. Începând cu ora 18:00, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor urca mai mulți artiști, precum Maria Stoianov, Igor Rusu, Adriana Ochişanu, Corina Țepeş, Geta Burlacu, Maria Iliuţ. 

Primăria Chișinău a invitat locuitorii și oaspeții capitalei la un spectacol de muzică populară și obiceiuri de Crăciun, care va avea loc pe 6 ianuarie în Piața Marii Adunări Naționale.

Potrivit autorităților, începând cu ora 18:00 și până la 22:00, pe scenă vor urca mai mulţi interpreţi de muzică populară care vor cânta şi înscena tradiții şi obiceiuri de Crăciun.

Începând cu ora 17:00, în centrul capitalei va răsuna muzică de fundal cu tematica sărbătorilor de iarnă.

De la 18:00 la 18:20 – veţi putea urmări ceata de colindători care vor veni cu Steaua. Este vorba despre Maria Stoianov & Studioul „Buciumul”. Atmosfera va fi încinsă de dansatori.

18:20-19:20 – concert de Colinde, cântece de Stea și obiceiuri de Crăciun cu Orchestra de muzică populară „Folclor”, director artistic și prim-dirijor Petre Neamțu. Solişti: Vasile Iovu (nai), Nicolae Paliț, Silvia Goncear, Vasile Rusu (acordeon), Anatol Nunu (trompetă), Viorica Moraru, Sorin Zberea (clarinet), Diamanta Paterău, Valentin Butucel și Valentina Rusu.

19:20-20:00 – Fanfara „Chișinău” cu Igor Rusu și „Romanița”.

20:00-20:20 – Vor colinda Maria Iliuţ și „Crenguță de Iederă” & Ansamblul folcloric „Romanița”.

20:20-20:50 – Formaţia „Millenium” va colinda publicul împreună cu „Crenguță de Iederă” & „Romanița”.

20:50-22:00 – Orchestra de muzică populară „Moldovlaska” și Adriana Ochişanu, Corina Țepeş, Iulian Corochi, Geta Burlacu, Maria Iliuţ & „Crenguță de Iederă”. Cu dansuri populare vor veni şi dansatorii din Ansamblul „Crenguță de Iederă””, au comunicat autoritățile capitalei.

Cum va circula transportul public

Pe 6 ianuarie, în intervalul orelor 14:00-23:30, transportul public care traversează Piața Marii Adunări Naționale va circula în regim special. Troleibuzele și autobuzele vor fi redirecționate pe străzile adiacente.

TROLEIBUZE:

Rutele nr. 1, nr. 5, nr. 8 și nr. 22: vor fi redirecționate pe str. București (tur-retur);

Ruta nr. 4, spre sectorul Buiucani: pe str. Ciuflea, str. București, iar spre sectorul Botanica,: de pe str. Vasile Lupu pe str. A. Mateevici, str. A. Pușkin, bd. Stefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 34, spre sectorul Centru: pe str. A. Șciusev, str. București, iar spre comuna Trușeni: de pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt pe str. V. Alecsandri, str. București, str. A. Șciusev și în continuare pe traseul stabilit;

Pe 6 ianuarie 2024, activitatea troleibuzului turistic se suspendă.

AUTOBUZE:

Ruta nr. 5, tur: pe traseul stabilit; retur: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 9, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu -Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Tighina și în continuare pe traseul stabilit; retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 11, tur-retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 26, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu -Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit; retur: pe traseul stabilit;

Ruta nr. 46, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Pe 8 ianuarie, troleibuzele vor circula conform orarelor zilelor de duminică. Iar autobuzele, în perioada 7-8 ianuarie, vor circula conform orarelor zilelor de sărbătoare. Totodată pentru data de 7 ianuarie se suspendă ruta suburbană de autobuz nr. 12 iar pe data de 8 ianuarie se suspendă activitatea rutelor suburbane de autobuz nr. 12, 21 și 36.

***

Precizăm, creștinii care se conduc de calendarul gregorian sărbătoresc Nașterea Domnului pe data de 25 decembrie. Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit pe data de 7 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: