Consilierul lui Zelenski: Rusia sugerează Moldovei să aștepte „oaspeți”
Full Article 2 minutes read

Consilierul lui Zelenski: Rusia sugerează Moldovei să aștepte „oaspeți”

Mihail Podoleak, consilierul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, a spus că Rusia sugerează Moldovei să aștepte „oaspeți”. „Dacă Ucraina nu rezistă, mâine inamicul va fi la porțile Chișinăului”, a adăugat Podoleak.

Oficialul de la Kiev, într-o postare pe Twitter, s-a referit la ultimele evenimente cu privire la situația din regiune.

„Rusia încearcă să destabilizeze situația din regiunea transnistreană și sugerează Moldovei să aștepte „oaspeți”, a scris Podoleak. Totodată, politicianul a subliniat că „Ucraina va asigura securitatea strategică în regiune”.

Amintim că așa-numitul „Consiliul de Securitate al Transnistriei” s-a convocat pe 26 aprilie în ședință, în urma exploziilor care s-au produs în ultimele 24 de ore în regiune și a declarat „cod roșu de alertă teroristă”. Tiraspolul a dezvăluit că tratează drept „atacuri teroriste” incidentele de la serviciul de securitate (MGB) din Tiraspol, unitatea militară din satul Parcani și turnurile de comunicații din apropierea localității Maiak.

Președinta țării Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, a menționat că situația din regiunea transnistreană este tensionată, iar analizele Chișinăului arată că ar exista neînțelegeri între forțele din interiorul regiunii, care sunt interesate de destabilizarea situației.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: