Contul de Telegram al șefului IGP – spart. Procurorii au inițiat un dosar penal
Full Article 2 minutes read

Contul de Telegram al șefului IGP – spart. Procurorii au inițiat un dosar penal

Contul Telegram al șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu a fost spart, anunță că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Cei din urmă mai spun că a fost inițiat un dosar penal în acest sens. 

„PCCOCS, de comun cu angajați ai altor autorități competente, cercetează sub aspect penal spargerea contului de Telegram al șefului IGP”, comunică procurorii.

Se menționează că fapta investigată vizează atât informația textuală, cât și fișiere transmise și primite de către șeful IGP – „ilegalitate care între timp a fost întreruptă”.

„Astfel, pe acest fapt a fost pornită urmărirea penală, cu privire la rezultatele căreia oamenii legii urmează să informeze ulterior, în măsura în care aceasta nu ar afecta urmărirea penală”, susțin reprezentanții PCCOCS.

***

Amintim că, pe 9 noiembrie, înainte de ședința Guvernului, canalul de Telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu, au fost sparte, fiind publicate mesaje cu critici în adresa guvernării și indicarea unui site, unde au fost publicate presupuse conversații private.

„Instituția prezidențială anunță că a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”, a informat Președenția.

Ulterior, prim-ministra Natalia Gavrilița a infirmat informațiile apărute în spațiul public.

De asemenea, și vicepremierul Andrei Spînu a spus că nu a scris acel mesaj și i-a îndemnat pe cetățeni să se informeze din surse veridice.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că aceste acțiuni au fost previzibile. „Am văzut aceste mesaje false, era cumva previzibil, pentru că ajungem la un final și acesta nu este deloc plăcut pentru acele grupări criminale cu care luptăm de mai mult timp și s-au unit și încearcă săptămână submineze procesele care au pornit împotriva lor”, a declarat Litvinenco în debutul ședinței.

Cabinetul de miniștri a aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței din 9 noiembrie, hotărârea privind expedierea la Curtea Constituțională a sesizării cu privire la controlul constituționalității Partidului „ȘOR”.

Anterior și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat pe 4 noiembrie că account-ul său de Telegram a fost spart, iar datele arată că acțiunea a avut loc din Lituania.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: