„Lupta împotriva corupției și a hoților aduce rezultate”. Gavrilița, după ce canalele de Telegram a mai multor oficiali au fost sparte
Full Article 3 minutes read

„Lupta împotriva corupției și a hoților aduce rezultate”. Gavrilița, după ce canalele de Telegram a mai multor oficiali au fost sparte

Prim-ministra Natalia Gavrilița a infirmat informațiile apărute în spațiul public înainte de ședința Guvernului, după spargerea conturilor de Telegram ale președintei Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spînu.

„Înțeleg că conturile de Telegram ale unor oficiali au fost sparte. Este de vorba și de președintele țării, dar și de vicepremierul Andrei Spînu. Știu că și alte persoane oficiale au avut conturile de Telegram sparte. Noi am avut o sesiune de securitate cibernetică, dar eu vă rog domnule Țurcanu să lucrați împreună cu membrii Guvernului ca să ne asigurăm că folosim în siguranță toate tehnologiile informaționale. Este important că în mesajele false, care au apărut pe conturile de Telegram ale unor oficialități, este vizat domnul Litvinenco, care astăzi vine în ședința Guvernului cu sesizarea către Curtea Constituțională privind scoaterea Partidului „ȘOR” în afara legiii. Partidul încalcă legea și ordinea constituțională. Interesant ce falsuri și minciuni vor ieși acum când lupta împotriva corupției și a hoților aduce rezultate”, a spus Natalia Gavrilița.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că aceste acțiuni au fost previzibile.

„Am văzut aceste mesaje false, era cumva previzibil, pentru că ajungem la un final și acesta nu este deloc plăcut pentru acele grupări criminale cu care luptăm de mai mult timp și s-au unit și încearcă săptămână submineze procesele care au pornit împotriva lor”, a declarat Litvinenco în debutul ședinței.

De asemenea, și vicepremierul Andrei Spînu a spus că nu a scris acel mesaj și i-a îndemnat pe cetățeni să se informeze din surse veridice.

„Nu am publicat eu acel mesaj. Nici nu am reușit să văd despre ce este. Am fost în ședință. Este un mesaj publicat din altă sursă și cel mai probabil este un mesaj cu informații false. Rog cetățenii să fie atenți pentru că lupta cu corupția și cei care încearcă să schimbe cursul țării trebuie dusă până la capăt. Sper că decizia de astăzi și propunerea domnului ministru să fie începutul sfârșitului acestor grupări”, a menționat Spînu.

Ulterior, cabinetul de miniștri a aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței din 9 noiembrie, hotărârea privind expedierea la Curtea Constituțională a sesizării cu privire la controlul constituționalității Partidului „ȘOR”.

Amintim că, cu puțin timp înainte de ședința Guvernului, canalul de Telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu, au fost sparte, fiind publicate mesaje cu critici în adresa guvernării și indicarea unui site, unde au fost publicate presupuse conversații private.

Anterior și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat pe 4 noiembrie că account-ul său de Telegram a fost spart, iar datele arată că acțiunea a avut loc din Lituania.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: