Cooperarea moldo-austriacă, discutată de Maia Sandu și cancelarul Austriei
Full Article 2 minutes read

Cooperarea moldo-austriacă, discutată de Maia Sandu și cancelarul Austriei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere ieri seara cu cancelarul federal al Austriei, Karl Nehammer, în marja Forumului European de la Alpbach. Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale dintre țările noastre, cooperarea moldo-austriacă și despre parcursul european al Republicii Moldova.

Șefa statului a mulțumit autorităților austriece pentru susținerea demersului de integrare europeană a Republicii Moldova și pentru sprijinul de care țara noastră a beneficiat de-a lungul anilor prin intermediul Agenției Austriece de Dezvoltare.

Oficialii au convenit să avanseze cooperarea în domeniile economic, al protecției mediului și cel energetic, pentru dezvoltarea energiei regenerabile.

„De asemenea, cele două țări vor continua realizarea proiectelor de reabilitare a infrastructurii regionale”, se arată într-un comunicat al Președinției.

De menționat că președintele Maia Sandu a plecat în Austria, unde a participat la forumul „Noua Europă”, care s-a desfășurat Alpbach.

În discursul său, Maia Sandu a cerut Uniunii Europene să consolideze structurile de stat, să lupte împotriva corupției și să ocupe un loc proeminent pe arena internațională.

„Suntem îngrijorați de riscurile pe care le aduce războiul, acum totul este în pericol. Moldova este o țară slabă, nu avem un sistem de apărare serios, avem structuri de stat slabe, încercăm să monitorizăm situația și să vedem riscurile, încercând să ne pregătim pentru ele. Vrem să aderăm la Uniunea Europeană, pentru că credem că UE este un proiect pentru pace și nu doar pentru democrație”, a declarat șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: