Coronavirus: 129 de clase și două grădinițe din municipiul Chișinău sunt în carantină
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: 129 de clase și două grădinițe din municipiul Chișinău sunt în carantină

În instituțiile de învățământ din Chișinău a crescut numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Astfel, în ultima săptămână au fost înregistrate 101 cazuri noi în rândul elevilor. De asemenea, două grădinițe au fost închise pentru carantină. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței din 30 noiembrie a primăriei capitalei.

Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat că în instituțiile municipale de învățământ a crescut, în ultima săptămână, numărul elevilor bolnavi de coronavirus.

„În instituțiile municipale de învățământ se înregistrează 207 cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, 101 cazuri fiind înregistrate săptămâna trecută”, a anunțat Cutasevici.

În același timp, oficialul a menționat că în autoizolare se află 2 089 de elevi și 109 angajați, 129 de clase au fost puse în izolare, iar 42 de clase s-au reîntors din izolare.

Cutasevici a precizat că în grădinițele din capitală numărul îmbolnăvirilor este mai mic.

„Au fost înregistrate șase cazuri noi de COVID-19 la copii și 41 de cazuri în rândul cadrelor didactice. În total, în regim de autoizolare se află 371 de copii, iar două instituții de învățământ preșcolar se află în carantină“, a adăugat viceprimarul.

***

Amintim că premierul Ion Chicu a anunțat în cadrul briefingului din 30 noiembrie că în spitale, practic, nu mai sunt locuri pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: