Coronavirus: 134 de agenți economici, verificați în ultimele trei zile. În 21 de cazuri au fost depistate abateri
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: 134 de agenți economici, verificați în ultimele trei zile. În 21 de cazuri au fost depistate abateri

Pe parcursul ultimelor 3 zile au fost verificați 134 de agenți economici sub aspectul respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19. În acest sens, în 21 de cazuri au fost depistate abateri, informează Ministerul Sănătății.

Mai exact, controalele au depistat încălcări la 17 frizerii, două obiective de comerț și câte o instituție medicală și farmaceutică. În rezultat, a fost sistată activitatea a 12 obiective, dintre care 11 farmacii și o instituție medicală, fiind aplicate și 4 măsuri de contravenție administrativă.

Ministerul Sănătății reiterează faptul că agenții economici care și-au reluat activitatea trebuie să respecte următoarele măsuri:

– Efectuarea obligatorie a termometriei vizitatorilor, cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă și informarea acestora despre necesitatea consultării medicului;

– Instalarea în locuri vizibile și accesibile pentru vizitatori a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru igiena mâinilor;

– Admiterea în instituții doar a persoanelor care sunt asigurate cu măști de protecție;

– Respectarea distanței fizice de cel puțin 1 metru;

– Monitorizarea stării de sănătate a angajaților, inclusiv efectuarea termometriei. Asigurarea acestora cu echipament de protecție (măști, mănuși);

– Dezinfectarea, pe parcursul zilei de muncă, a spațiului și suprafețelor de lucru, cu o periodicitate de cel puțin o dată la 3 ore.

Menționăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 14 363 de cazuri de coronavirus, dintre care 5864 sunt cazuri active.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: