1news.az

Coronavirus: 286 de morți în Rusia timp de 24 de ore. Câte cazuri au fost înregistrate în România și Ucraina?

În ultimele 24 de ore în Rusia a fost înregistrat un record de decese în rândul pacienților infectați cu COVID-19 – 286 de persoane. Situația este alarmantă și în România și Ucraina.

Peste 1,35 de milioane de locuitori ai Federației Ruse au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, de la izbucnirea pandemiei. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 13 754 de cazuri noi. În total, în Rusia au murit peste 23,4 mii de oameni care au contractat virusul. S-au însănătoșit peste 1 mln de pacienți.

În România, în ultimele 24 de ore, au fost 4 013 cazuri noi de COVID-19. Alți 73 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, iar la ATI a fost înregistrat un nou număr record de pacienți – 721. Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

În Ucraina, timp de 24 de ore au fost confirmate 5 062 de noi infectări. Numărul persoanelor care au contractat virusul de la începutul pandemiei constituie 281 239. Au murit 5 302 pacienți și s-au însănătoșit 119 650. În prezent, în Ucraina sunt 156 287 de cazuri active de COVID-19.

La nivel mondial, potrivit datelor înregistrate de platforma worldometers.info, numărul de infectări a ajuns la aproape 39 de milioane. Aproape 1,1 milioane dintre pacienții infectați au murit.

worldometers.info

st

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

40 de zile până la extrădare, după informarea oficială. Ce spune Ministerul Justiției despre reținerea lui Plahotniuc

Ministerul Justiției nu a fost informat oficial, până acum, despre reținerea fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, de către autoritățile din Grecia. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de serviciul de presă al instituției. Ministerul precizează că va putea solicita extrădarea controversatului oligarh în termen de 40 de zile din momentul în care va fi informat oficial.

„În situația în care, Ministerul Justiției va fi informat, se vor întreprinde acțiuni de întocmire a cererii de extrădare și transmiterii acesteia către autoritatea competentă a statului, pe teritoriul căruia acesta este reținut, în termen de 40 zile conform prevederilor Convenției europene de extrădare (Paris, 13.12.1957)” – au precizat reprezentanții Ministerului pentru NM.

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului.

Contactat, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru NM că Plahotniuc a fost reținut pe aeroportul din Atena, Grecia, în momentul în care încerca să zboare în Dubai. Șeful poliției a precizat că autoritățile din Republica Moldova colaborează pentru a iniția procedurile de extrădare.

Întrebat dacă alături de Plahotniuc a fost reținut Țuțu, Cernăuțeanu a declarat că, în acest moment, nu poate confirma identitatea celei de-a doua persoane reținute: „Nu pot nici infirma, nici confirma această informație”.

***

Reamintim că Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Pe masa procurorilor moldoveni sunt mai multe dosare în care ex-politicianul este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, crearea și conducerea unei organizații criminale, îmbogățire ilicită, exces de putere, corupere activă și fals în acte publice. În februarie 2025, Interpol a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională, după ce a refuzat o cerere similară a Chișinăului, în 2020.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu – considerat omul de încredere al lui Plahotniuc – este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: