Coronavirus: 32 de cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 263 de persoane
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: 32 de cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 263 de persoane

Încă 32 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 29 martie. 

x

Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 263 de persoane. Este de menționat faptul că dintre cazuri noi înregistrate, un singur caz este de import (Bulgaria). Respectiv, 31 de cazuri sunt de răspândire locală.

Tot astăzi, Ion Chicu a anunțat despre construcția unui spital de câmp la centrul expozițional „Moldoexpo”. Acesta va avea o capacitate de 700 de locuri.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: