Covidul e de vină. APCE nu va avea observatori la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie
Full Article 1 minutes read

Covidul e de vină. APCE nu va avea observatori la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a anunțat că nu va avea observatori la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care urmează să aibă loc pe 1 noiembrie. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, decizia a fost luată din cauza restricțiilor instituite de mai multe state cu privire la călătoriile în Republica Moldova.

APCE monitorizează în mod sistematic alegerile din orice țară al cărei Parlament a solicitat sau deține deja statutul de invitat special sau partener pentru democrație, care a solicitat aderarea sau care face obiectul procedurii de monitorizare, așa cum este cazul Republicii Moldova, sau este subiect al post-monitorizării.

Precizăm că termenul limită pentru depunerea solicitărilor de acreditare la CEC sau la consiliile electorale este data de 24 octombrie. Observatorii acreditați au dreptul să asiste la toate operațiunile electorale, fără a se implica în proces, inclusiv la verificarea, sigilarea şi deschiderea urnelor de vot, precum și la numărarea şi totalizarea rezultatelor votării.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: