Creștere bruscă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în Turcia, după venirea turiștilor
Full Article 2 minutes read

Creștere bruscă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în Turcia, după venirea turiștilor

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 din Turcia a crescut subit odată cu deschiderea frontierelor pentru turiștii care vin în vacanță. Despre acest lucru a declarat ministrul Sănătății de la Ankara, Fahrettin Koca, pe pagina sa de Twitter. 

„Pentru prima oară după mult timp atestăm o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri”, a scris oficialul pe 4 august și a subliniat că Turcia va depune toate eforturile pentru a nu permite răspândirea infecției.

Ministrul turc al Sănătății a mai scris că țara sa trebuie să-și consolideze forțele în lupta cu răspândirea infecției cu COVID-19, în special pe perioada sărbătorilor naționale și a vacanțelor.

Potrivit datelor platformei Worldometers din 5 august, în Turcia au fost înregistrate aproape 235 de mii de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și peste 5,7 mii de decese asociate cu acesta.

Turcia este printre puținele țări în care pot merge turiștii moldoveni fără să petreacă 14 zile în carantină și fără să prezinte rezultatul negativ al testului la COVID-19.

Amintim că, pe 27 iulie, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică Nicolae Furtună a anunțat că, în ultimele trei săptămâni, în Republica Moldova se atestă o creștere a numărului cazurilor de COVID-19 în rîndul persoanelor care au revenit din alte state, în special din Turcia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: