Criză politică în Italia: Premierul Mario Draghi a demisionat și a deschis calea pentru alegeri anticipate
Full Article 50 second read

Criză politică în Italia: Premierul Mario Draghi a demisionat și a deschis calea pentru alegeri anticipate

Premierul italian Mario Draghi şi-a prezentat joi demisia sa şi a guvernului său președintelui Sergio Mattarella, care i-a cerut să rămână în funcție cu titlu interimar pentru gestionarea afacerilor curente, a anunțat biroul șefului statului într-un comunicat preluat de agențiile internaționale de presă, scrie Agerpres.

Comunicatul nu a precizat dacă Mattarella va dizolva parlamentul sau va convoca alegeri anticipate.

Draghi a mers la Mattarella pentru a-şi prezenta demisia după ce partenerii din coaliția sa de uniune națională, Forza Italia (FI), formațiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, Liga, formațiunea de extremă dreapta a lui Matteo Salvini, şi Mișcarea 5 Stele (M5S), formațiunea populistă a lui Giuseppe Conte, i-au retras miercuri sprijinul în cadrul unei moțiuni de cenzură în Senat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: