CSJ a decis. Conturile bancare ale unei companii IT care ar fi avut legături cu Plahotniuc rămân sub sechestru
Full Article 2 minutes read

CSJ a decis. Conturile bancare ale unei companii IT care ar fi avut legături cu Plahotniuc rămân sub sechestru

Conturile bancare ale companiei BASS-Systems (în prezent, „S&T IT Services”), care ar fi avut legături cu Vladimir Plahotniuc, rămân sub sechestru. Este decizia irevocabilă pronunțată pe 10 februarie de Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul depus de avocații firmei, împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău, prin care bunurile firmei au ajuns, din nou, sub sechestru, după ce prima instanță a decis scoaterea sechestrului.

Decizia a fost luată de judecătorii Svetlana Filincova, Galina Stratulat și Iurie Bejenaru.

De asemenea, potrivit ZdG, cei de la SRL „S&T IT Services” au depus și cerere de ridicare a excepţiei de neconstituţionalitate, pe care magistrații CSJ au respins-o, apreciind că „ridicarea excepției de neconstituționalitate în recurs poate avea loc exclusiv dacă instanța constată temeiuri de admisibilitate a recursului declarat și trece la examinarea fondului acestuia”.

***

Pe 18 noiembrie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis contestația Procuraturii Anticorupție, anulând hotărârea primei instanțe prin care fusese ridicat sechestrul de pe conturile bancare ale SRL „Bass-Systems” (în prezent – „S&T IT Services”), în care se dețin mijloace financiare în sumă de peste 50 milioane de lei.

În cadrul urmăririi penale, începută în octombrie 2019 pe faptul spălării de bani, a fost aplicat sechestru pe bunurile SRL „Bass-Systems” și anume: 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace financiare deținute in conturi în suma de peste 50 milioane de lei.

Sechestrul a fost aplicat în scopul unei eventuale confiscări speciale a bunurilor rezultate din infracțiunea de spălare de bani investigată.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: