captură foto/privesc.eu

CSP a numit șefi noi în fruntea Procuraturii Anticorupție și a PCCOCS. Biografiile și averile acestora

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat în cadrul ședinței din 15 octombrie o nouă conducere a Procuraturii Anticorupție și a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Astfel, Elena Cazacov va asigura interimatul funcției de șef al Procuraturii Anticorupție (PA), iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef-adjunct al instituției, informează ZdG.

Totodată, Sergiu Russu este noul șef al PCCOCS, iar Vladislav Bobrov este adjunctul acestuia.

Amintim că Ion Caracuian și-a anunțat demisia din funcția de șef al PCCOCS, invocând „motive personale”.

Elena Cazacov

Potrivit portalului magistrat.md, Elena Cazacov și-a început cariera de procuror în 2010. În 2013 și-a început activitatea în secția „combatere trafic de ființe umane” a Procuraturii Generale. În 2016, este numită în funcția de procuror în Secţia combaterea traficului de fiinţe umane din cadrul Direcţiei urmărire penală şi criminalistica a Procuraturii Generale. În 2018, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat transferul Elenei Cazacov în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție.

În 2020, aceasta a declarat venituri salariate în mărime de circa 311 mii de lei. Deține un apartament cu suprafața de 71,5 m2 și două atutoturisme: o Skoda Fabia produsă în 2006 și cumpărată în 2013 (în valoare de 22 mii de lei) și o Kia produsă în 2013 și cumpărată în 2020 cu 9,3 mii de euro.

Ion Munteanu

Ion Munteanu și-a început cariera de procuror în Procuratura Anticorupție în 2010. Potrivit Hotărârii nr. 12-83/14 din 15 mai 2014, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General încetarea suspendării şi reîncadrarea lui Ion Munteanu în funcţia de procuror în Procuratura Anticorupţie începînd cu 17.06.2014.

Sergiu Russu și-a început cariera în 2009, în calitate de procuror adjunct în cadrul Procuraturii Dubăsari. Devin procuror al raionului Dubăsari în marie 2015. O lună mai târziu este avansat în funcția de procuror șef în cadrul Procuraturii raionului Dubăsari. În data de 19 iulie 2017, CSP îl propune în funcția de procuror-șef al Secției combaterea traficului de ființe umane din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale, pentru un mandat de 5 ani. Pe 31 Iulie 2017 este numit în funcția de procuror-șef al Secției combaterea traficului de ființe umane din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale, pentru un mandat de 5 ani.

Pentru anul 2020, a declarat un venit obținut la locul de muncă de bază 374 020 lei, venit obținut din activități didactice – 177 723 lei4 800 USD. Venit obținut din depuneri la instituțiile financiare – dobânda 125 lei. Din alte surse legale a obținut 28 932 lei.

Deține upartament cu suprafața de 105,9 m.p. în valoare de 675 000 Lei, dobîndit în anul 2018 și două mașini: o Toyota CHR (an. fab. 2016) în valoare de 270 000 Lei, procurată în anul 2020 și o Toyota Prius (an. fab. 2010) în valoare de 178 000 Lei, procurată în anul 2016.

magistrat.md

Vladislav Bobrov

Pe 4 august 2009 este numit în funcția de procuror în Secţia conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI şi SV a Procuraturii Generale. Pe 18 iulie 2016, numit în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție.

În 2020 a obținut venituri salariale în mărime de circa 315 mii de lei și 37 mii de euro din vânzarea unor bunuri. Soția sa a obținut venituri salariale în mărime de 37 mii de lei, iar din alte surse legale – 14 200 Euro9 800 lei și 3 600 RON.

Bobrov a declarat două apartamente – de 87m2 (în valoare de 519 mii de lei) și de 88,8 m2 (în valoare de 415 mii de lei) și un garaj în valoare de 5,5 mii de euro. De asemenea, deține trei mașini – Mercedes (an. fab. 2000) în valoare de 8 000 Euro, procurat în anul 2008, un autoturism de model Volkswagen Passat (an. fab. 2016) în valoare de 16 000 Euro, procurat în anul 2016 și un autoturism de model Hyundai (an. fab. 2017) în posesie din anul 2017. De asemenea, a declarat o datorie în sumă de 415 915 RON, contractată în anul 2015, scadentă în anul 2020.

magistrat.md

***

Pe 15 octombrie, procurorul general suspendat din funcție Alexandr Stoianoglo a declarat, în sala de judecată, că sistemul Procuraturii este părăsit de procurori adevărați.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

FLYONE a înregistrat 3 aeronave noi și bate un nou record

FLYONE, liderul incontestabil al aviației din Republica Moldova, continuă să-și consolideze poziția pe piață și stabilește un nou record prin extinderea cu trei aeronave de ultimă generație – două Airbus A320 și un Airbus A321, parte din cele șase unități noi planificate pentru anul 2025, ajung pina la un numar de 20 aeronave operate de tot grupul FLYONE. 

Evenimentul a avut loc pe platforma Aeroportului Internațional Chișinău, în prezența Directorului General FLYONE, domnul Mircea Maleca.

„Această extindere nu este doar o investiție. Este o declarație fermă: FLYONE crește, evoluează și oferă mai mult. Ne angajăm să oferim siguranță, eficiență și excelență în serviciile oferite pasagerilor noștri,” a declarat Mircea Maleca.

Noile aeronave impresionează nu doar prin performanță, ci și printr-o livree complet reînnoită – un design modern, îndrăzneț și ușor de recunoscut, care reflectă spiritul ambițios și în continuă dezvoltare al companiei.Pe 15 iulie, FLYONE a „botezat” oficial primele trei aeronave din cele șase comandate pentru acest an. Dotate cu tehnologie de ultimă oră, aceste avioane oferă confort sporit, performanță operațională optimizată și eficiență energetică. Ele reflectă direcția clară a companiei: inovație tehnologică, sustenabilitate și expansiune responsabilă.

Investiția face parte dintr-o strategie coerentă de dezvoltare sustenabilă – noile aeronave contribuie la reducerea impactului asupra mediului și la atingerea obiectivelor ecologice stabilite de companie.

Cu această extindere, FLYONE își întărește titlul de companie cu cea mai mare flotă aeriană din Republica Moldova, iar în lunile ce urmează, va lansa noi rute, va crește frecvențele existente și va livra o rețea de zboruri fără precedent.

Fiți cu ochii pe FLYONE. Cea mai mare flotă. Cea mai ambițioasă strategie. Cea mai extinsă rețea.

Despre FLYONE

FLYONE (www.flyone.eu) a fost lansată în 2016 și a devenit cea mai mare companie aeriană din Moldova. FLYONE ARMENIA a fost lansată în 2021 și a devenit compania aeriană nr. 1 din Armenia în 2022.
În 2022, compania a devenit membră a Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA).
În decembrie 2022, FLYONE Airlines SRL a primit certificatul de operator aerian emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și licența emisă de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
În 2023, compania a reînnoit certificarea IOSA – cel mai înalt standard de siguranță în managementul operațional – și a atins 2 milioane de pasageri, lansând 14 rute noi și extinzând flota cu 3 aeronave.
În 2024, FLYONE a lansat două noi destinații: Praga și Manchester, răspunzând cererii în creștere și atingând un record de 2,4 milioane de pasageri.

FLYONE este cea mai dinamică companie aeriană din Republica Moldova, cu o rețea de destinații în continuă extindere și o flotă modernizată. Printre cele 41 de zboruri regulate și charter, FLYONE leagă Chișinăul de destinații populare precum: Napoli, Stuttgart, Torino, Palma de Mallorca, Lyon, Bremen, Copenhaga, Alicante, Manchester, Praga, Dubai, Bologna, Roma, Milano, Berlin, Tbilisi, München, Larnaca, Frankfurt, Tel Aviv, Luton, Stansted, Parma, Verona, Dublin, Lisabona, Paris, Istanbul, Erevan, Bruxelles, Düsseldorf, Nisa, Amsterdam, Barcelona, Tirana, Tunisia, Antalya, Heraklion, Sharm El-Sheikh, Tivat și Hurghada.Pentru mai multe informații, vizitați site-ul oficial: www.flyone.eu

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: