Cu tractoarele, în drum spre centrul capitalei. Poliția avertizează agricultorii să nu blocheze traficul: „Cetățenii nu poartă nicio vină”
Full Article 2 minutes read

Cu tractoarele, în drum spre centrul capitalei. Poliția avertizează agricultorii să nu blocheze traficul: „Cetățenii nu poartă nicio vină”

Agricultorii protestatari au pornit cu tehnica agricolă în drum spre Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), acolo unde intenționează să protesteze. Inspectoratul General al Poliției (IGP) avertizează în acest context că pe drumurile din capitală ar putea fi create ambuteiaje. Oamenii legii au făcut apel și la manifestanți – să elibereze benzile de circulație pentru ca atât transportul public, cât și mașinile personale, să se poată deplasa.

Agricultorii urmează să tranziteze întreaga capitală cu tehnica agricolă – de la periferii spre centru. În contextul în care manifestația are loc într-o zi de muncă, IGP atenționează organizatorii despre eventuale blocaje ale traficului, dar și respectarea Regulamentului Circulației Rutiere.

„Cetățenii nu poartă nicio vină, de aceea cerem persoanelor să nu blocheze intenționat traficul și să se conformeze cerințelor Poliției. (…) Solicităm să se țină cont de toate cerințele polițiștilor, iar deplasarea să fie strict coordonată cu oamenii legii, cu respectarea declarației prealabile”, anunță Poliția.

Precizăm că Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat că va ieși la un protest masiv, împreună cu Federația Națională a Fermierilor. Manifestanții intenționau să desfășoare un protest non-stop, în PMAN, în perioada 21 noiembrie – 31 decembrie și un marș la fel zilnic în perioada 22-26 noiembrie. Potrivit unei declarații prealabile a Asociației Forța Fermierilor și Federației Naționale a Fermierilor din Moldova către Primăria Chișinău, circa 1 000 de protestatari intenționează să iasă la protest, cu 500 unități de tehnică agricolă. De ce sunt „supărați” pe Guvern și ce spun autoritățile, vezi AICI.

Manifestanții au ajuns la periferiile capitalei în seara zilei de 22 noiembrie. Pe șoseaua Hîncești, la intrarea în capitală, au fost create ambuteiaje, iar drumul – blocat cu tehnică agricolă mai multă vreme. După mai multe negocieri, oamenii legii au anunțat aseară că drumul a fost deblocat și a atenționat agricultorii să nu mai blocheze străzile. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: